IMG_4213Dr. Dank Magdolna egyetemi tanár régi álma vált valóra 2012. október 31- én, a Pink Bolero Egyesület megalakulásakor. Mindig fontosnak tartotta, hogy a betegek saját tapasztalataikon alapuló hiteles tanácsokkal segítsék egymást a betegség leküzdésében. Tudta, hogy az orvosok válláról is komoly terhet vehet le egy jó szakmai háttérrel rendelkező csoport.

Kétszeresen érintett régi betegében partnerre talált a tervezgetéshez. Pataki Aranka 16 éves tünetmentes múlttal, sok tapasztalattal és pszichológus asszisztensi képzettséggel lelkesen látott munkához.

Fontos szerep jutott a harmadik alapítónak, Désfalvi Judit pszichológusnak, aki a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központ pszichológusa és az Egyesületen kívül is sokat segít az érintett hölgyeknek. Szükség szerint egyénileg foglalkozik a betegekkel, hogy támogassa őket a betegséggel való megküzdésben.

Igyekszünk egyesületünk minden tagját legjobb tudásunk szerint segíteni és tanácsokkal ellátni a hosszú kezelések során. A folyamatos kapcsolattartás biztonságérzetet nyújt számukra, hiszen minden kérdéssel bármikor telefonon is fordulhatnak hozzánk.

Gyógyulásom könyve

Teljes könyv letöltése PDF formátumban

Az Egyesület egy olyan kiadványt szeretne a betegek kezébe adni, amely a megfelelő és szakmailag alátámasztott információk, tanácsok, vélemények mentén világosan értelmezhető. Törekedtünk arra, hogy az olvasó számára olyan tájékoztatást nyújtsunk, amelynek segítségével azonnal azonosíthatóvá válik az adott panasz, ezáltal az egyén fel tudja azt ismerni és képes megfelelően értelmezni. Könyvünk azonnali megoldást adhat, ezzel segítve a beteget a különféle mellékhatások könnyebb viselésében, a tünetek azonnali enyhítésében. Célunk ezzel a kiadvánnyal, hogy a megfelelő ismeretekkel támogassuk, segítsük az érintett betegeket és nem utolsó sorban a hozzátartozókat.

A könyv az interneten bárki számára ingyenesen elérhető, onnan témák szerint és oldalanként is kinyomtatható, az egyént érintő problémák szerint összerakható/szerkeszthető, vagyis „saját könyv” készíthető.

Köszönetet szeretnénk mondani a könyv megírásában résztvevő munkatársaknak, akik időt, energiát nem sajnálva, tudásuk legjavát adva vettek részt a közös munkában. Nélkülük nem sikerült volna megvalósítani a kiadványt!

A kiadványt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta (pályázati azonosítószám: NEA-UN-18-SZ-1087; iktatószám: NEACTO/215/2018).