A C1-INH Deficiency & Angioedema Workshop jelenleg az egyetlen olyan önálló, nemzetközi fórum, amely a bradikinin mediált angioödémás ritka betegségekkel, köztük fókuszban a HANO-s kórképekkel foglalkozik.

A konferenciák fő szervezője az Országos Angioödéma Referencia és Kiválósági Központ. Immár tizenhárom alkalommal nyújtott ez a konferencia lehetőséget a találkozásra a világ minden tájáról érkező, e betegségekkel foglalkozó egészségügyi szakembereknek. A legutóbbi, 2023 májusában rendezett Workshopra több, mint 40 országból több, mint 400 résztvevő látogatott Budapestre, hogy megosszák egymással ismereteiket az angioödémás betegségekkel kapcsolatban. A következő Workshopra 2025 tavaszán sor, a tervek szerint Budapesten, személyes formában.

Az első konferencia megszervezésére 1999-ben Visegrádon került sor azt követően, hogy egy 15 tagú nemzetközi szakember-gárda 1998-ban Rodoszon létrehozta a C1-INH Deficiency Working Group-ot. Már az első, visegrádi Workshop-on is részt vettek az orvosok, kutatók, gyógyszercégek képviselői mellett a betegszervezetek képviselői is. Ez a közös gondolkodásra nagyon eredményesen hatott. A visegrádi Workshop-ot minden második évben újabb találkozó követte az érdeklődés fokozatos növekedése mellett. Mára ez a rendezvény egy magas színvonalú tudományos, szakmai fórummá vált.