NEMZETKÖZI NYÁRI EGYETEM 

A Semmelweis Egyetemen immár négy éve pezsgő, sokszínű nyitánya minden tanévnek a szakmai, kulturális és szórakoztató programokat, izgalmas beszélgetéseket felvonultató  Nyári Egyetem. A 2022. szeptember 1-2. között megvalósult rendezvényt a jubileumi év tiszteletére, első alkalommal rendeztük meg nemzetközi formában, két nyelven. A Nemzetközi Nyári Egyetemen összesen 1600 hallgató vett részt, a magyar az angol nyelvű események párhuzamosan folytak az Elméleti Orvostudományi Központ előadótermeiben. A nagy sikerre való tekintettel, a Nyári Egyetem a jövőben is nemzetközi eseményként kerül megvalósításra.


Tanévnyitó 

A tanév hivatalos és ünnepélyes nyitóprogramja a szeptember 3-i tanévnyitó, ami a kurrikulum része; itt tesznek fogadalmat három nyelven az elsőéves hallgatók minden évben. 2022-ben természetesen e nagyszabású ünnepi eseményen is megemlékeztünk a nemzetközi orvosképzés 40 éves jubileumáról. A tanévnyitó ünnepség felvétele megtekinthető a Semmelweis Egyetem Youtube csatornáján. 


Semmelweis Symposium 

ASemmelweis Egyetem legrangosabb nemzetközi tudományos rendezvénye, a Semmelweis Szimpózium, 2022-ben több évfordulót is ünnepelt. A hagyományosan a Semmelweis Egyetem alapításának évfordulóján, november 7-én megrendezésre kerülő tudományos rendezvényt ugyanis pontosan 30 évvel ezelőtt tartották meg első alkalommal. A sokszínű tudományos programot kínáló jubileumi esemény ezúttal több, mint 600 érdeklődőt vonzott. a neves magyar és nemzetközi előadók között a Semmelweis Egyetem minden kara képviseltette magát, s az Egyetem magyar és nemzetközi öregdiákjai is szerepeltek.


SEMMELWEIS INTERNATIONAL 40 – megemlékezés, elismerések átadása

A Semmelweis Egyetem nemzetközi orvosképzésének elindításáról való megemlékezést, és az abban kulcsszerepet vállaló szakemberek elismerését szolgálta 2023. április 24-én, a Semmelweis Szalonban ” A nemzetközi orvosképzés négy évtizede a Semmelweis Egyetemen” címmel megrendezett zártkörű esemény. A rendezvény során a rektori köszöntőt rektorhelyettesi és hallgatói előadások, valamint a nemzetközi orvosképzés kezdetét felidéző jubileumi film premierje követte, majd az oklevelek átadása után egy másfél órás kerekasztal-beszélgetés keretében emlékeztek vissza a szakemberek a nemzetközi képzés elmúlt négy évtizedére. 


medikus kupa

2023. március 31. és április 2. között, az 50. Medikus Kupa házigazdája a nemzetközi jubileumot ünneplő Semmelweis Egyetem volt. Csapataink ebben az évben is megnyerték a versenyt, ezért a nagyszabású sportesemény 2023-ban is Budapesten kerül majd megrendezésre. A Semmelweis Egyetem sportcsapatait magyar és nemzetközi hallgatók egyaránt erősítették, ezáltal a sportesemény nagy mértékben hozzájárult multikulturális hallgatói közösségünk erősítéséhez, a különböző országokból érkező diákok integrációjához is. 


Nemzetközi Online Nyílt Napok 

2023 tavaszán, Nemzetközi Online Nyílt Napok keretében ismerhették meg az érdeklődő fiatalok az egyetem idegen nyelvű képzéseit. 2023. április 25-26-án az ÁOK, a FOK, a PAK és a GYTK idegennyelvű képzése mutatkozott be, az ETK hét angol nyelvű képzésének programismertetőjét pedig május 5-én rendezték. Az eseményen az érdeklődők megtekinthették a karok új kisfilmjeit, majd rendhagyó formában, moderált beszélgetések keretében ismerkedhettek meg az egyes képzésekkel, és kérdéseiket is feltehették a karok oktatóinak, hallgatóinak. A nyílt napokra mintegy hetven országból több mint 300 résztvevő regisztrált.


NEMZETKÖZI ALUMNI TALÁLKOZÓ 

Csaknem háromszáz öregdiák gyűlt össze a Semmelweis Egyetem Nemzetközi Alumni Találkozóján április utolsó hétvégéjén. Az Egyetem Alumni Igazgatósága által, a nemzetközi képzés 40. évfordulója alkalmából szervezett nagyszabású nemzetközi öregdiáktalálkozó programjában előadások, kerekasztal-beszélgetések, szakmai továbbképző workshopok és egyetemi vezetett séták mellett, számos kulturális és társasági esemény is szerepelt.


NEMZETKÖZI OKTATÁSFEJLESZTÉSI KONFERENCIA 

A 2023. május 4-5. között megrendezett, hibrid, angol nyelvű Nemzetközi Oktatásfejlesztési Konferencia fókuszában az orvos- és egészségtudományi képzés trendjei és kihívásai álltak. A Semmelweis Egyetem Oktatásfejlesztési, -Módszertani és -Szervezési Központja (OFMSZK) által szervezett rendezvényre több, mint 200 szakember regisztrált. A szakmai előadások mellett, több, mint 30 poszteren mutattak be jógyakorlatokat hazai és nemzetközi előadók, a kiállítói térben pedig oktatástechnológiai, oktatásmódszertani újdonságokkal ismerkedhettek meg a résztvevők.

További programok a Semmelweis International 40 folyamatosan bővülő eseménynaptárában olvashatók.