Egyetemünk alapításának 250 éves jubileuma után ismét egy jelentős mérföldkőhöz, egy ünneplésre méltó évfordulóhoz érkezett egyetemünk: a 2022/23-as tanévben lesz 40 éve, hogy elindult nemzetközi orvosképzésünk. Ebből az alkalomból az egész akadémiai éven átívelő nagyszabású programsorozatot szervezünk, amelynek első rendezvénye a 2022. szeptember 1-2. között megtartandó Nemzetközi Nyári Egyetem, míg hivatalos nyitánya a szeptember 3-i tanévnyitó lesz.

Hisszük és tudjuk, hogy az idegennyelvű képzésünk elindítása kiemelkedően fontos pillére volt az immár több mint 250 éves egyetemünk modernkori fejlődésének. 40 éve úgy döntöttünk, hogy nemcsak a tudományban, hanem a képzésben is meg kívánunk jelenni európai és világszinten egyaránt. Német nyelvű oktatással, maroknyi oktatói és hallgatói csapattal indultunk a vállalkozásnak, teli lelkesedéssel.

Büszkék lehetünk arra, hogy mára a Semmelweis Egyetem Európa egyik legjelentősebb angol és német nyelvű képzési intézményévé vált. Minden karunk és doktori iskolánk kínál valamilyen idegen nyelvű képzést, és székhelyen kívüli programokkal is rendelkezünk Németországban, Romániában, Svájcban, Szerbiában és Szlovákiában.

A világ csaknem 100 országából fogadunk jelentkezőket, akik hallgatóink több mint egyharmadát teszik ki. A Semmelweis Egyetem magyar és európai hagyományon alapuló, de színes, a nemzetközi értékeket magába olvasztó otthonná vált. Semmelweis Családunk közösségének tagjai mára megtalálhatók a világ szinte minden pontján.

A jubileumi programsorozatra szeretettel várunk minden érdeklődőt,  köztük egyetemünk jelenlegi polgárait éppúgy, mint a mára kollégákká vált egykori hallgatóinkat, hogy újra találkozhassunk, feleleveníthessük emlékeinket, és bemutathassuk, hogyan építjük a következő négy évtized nemzetközi képzését.

Legyen Ön is részese a jubileumi ünneplésnek!

Dr. Merkely Béla
rektor