A Semmelweis Egyetem a 2022/2023-as tanévben ünnepli a nemzetközi orvosképzés elindulásának 40. évfordulóját. A német nyelvű képzés 1983-ban kezdődött meg az intézményben, amelyet 1989-ben az angol követett.

Magyarország és a régió vezető orvos- és egészségtudományi egyeteme mára Európa egyik legjelentősebb angol és német nyelvű képzési intézményévé vált. Az itt tanulók harmada a nemzetközi képzésben vesz részt, hallgatóink a világ 110 országából érkeznek. Minden karunk és doktori iskolánk kínál valamilyen idegen nyelvű képzést, és székhelyen kívüli programokkal is rendelkezünk Németországban, Romániában, Svájcban, Szerbiában és Szlovákiában.

„Hisszük és tudjuk, hogy az idegennyelvű képzésünk elindítása kiemelkedően fontos pillére volt az immár több mint 250 éves egyetemünk modernkori fejlődésének”

– hangsúlyozza dr. Merkely Béla rektor a jubileum alkalmából írt köszöntőjében.

Éppen ezért a nemzetközi orvosképzés elindulásának 40 éves évfordulója alkalmából nagyszabású programsorozatot szervez az egyetem. A Semmelweis International 40 az egész akadémiai éven átível és felöleli a Semmelweis Egyetem teljes nemzetközi képzéskínálatát. A programok között számos nemzetközi szintű oktatási és tudományos rendezvény szerepel, de helyet kap a sport, a kultúra és a szórakozás is.

A eseménysorozat célja, hogy méltó emléket állítson az itt folyó nemzetközi képzés elmúlt négy évtizedének, bemutassa az elért sikereket, eredményeket, valamint a jövőbeli terveket is.