Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. október 22.
406992 Összes oltás

JA Best ReMaP – Joint Action on implementation of validated best practices in nutrition

2020.10.01.- 2023.09.30

Projekt tartalma, célja:

A tervezett együttes fellépés azon túlmenően, hogy a kiemelt szakmai témákban (tápanyag-adatbázis, marketing, közétkeztetés) elősegíti a jó gyakorlatok elterjesztését, lehetőséget biztosít arra is, hogy egy összegzésre és alkalmazásra kerüljön egy olyan szemlélet, módszertan, amely hozzásegít ahhoz, hogy a szakmai alapon tervezett népegészségügyi intézkedések a gyakorlatban, az érintettek szintjén is eredményesen megvalósulhassanak. Az együttes fellépés teret adhat a táplálkozáshoz kapcsolódó hazai egészségpolitikai eredmények nemzetközi megosztására, disszeminálására is.

A Best ReMaP Közös Fellépés a táplálkozástudomány három gyakorlati területére fókuszál:

  1. egy adott tagállamban a fogyasztóknak ajánlott élelmiszerek összetevőinek vizsgálata
  2. a gyermekeket célzó élelmiszer marketing európai szintű szabályozásának megtervezése
  3. állami szervezetek élelmiszer közbeszerzéséhez jó gyakorlatok megosztása és gyakorlati bevezetése.

Projekt szereplők:

Konzorciumvezető: Szlovén Nemzeti Népegészségügyi Intézet NIJS

EMK szerepvállalása: konzorciumi tag

További konzorciumi tagok/partnerek:

  • The Federal Ministry Republic of Labour, Social Affairs, Health and Consumer Protection Austria
  • SCIENSANO Belgium
  • The Ministry of Civil Affairs of Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
  • The National Center of Public Health and Analyses Bulgaria
  • Croatian Institute of Public Health Croatia
  • Ministry of Health Cyprus
  • The Danish Veterinary and Food Administration Denmark
  • Ministry of Social Affairs of Estonia Estonia
  • The Finish Institute for Health and Welfare Finland 11 French Agency for Food, Environmental and Occupational Health Safety France
  • Max Rubner-Institut, Federal Research Institute of Nutrition and Food Germany
  • Institute of Child Health Greece
  • Semmelweis University Hungary
  • Department of Health Ireland
  • Istituto Superiore di Sanita’ Italy
  • The Centre of Decease Prevention and Control Latvia
  • Ministry of Health of Lithuania Lithuania
  • Public Health Regulation Department, Ministry for Health, Malta Malta
  • The National Institute for Public Health and the Environment Netherlands
  • The Medical University of Silesia Poland
  • Directorate-General of Health Portugal
  • The National Institute of Public Health Romania 24 Institute of Public Health of Serbia “dr Milan Jovanović Batut” Serbia
  • The Austrian Agency for Health and Food Safety Austria
  • Institute of Public Health of Federation of Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina
  • Public Health Institute of Republic of Srpska Bosnia and Herzegovina
  • Copenhagen Municipality Denmark
  • The National Institute for Health Development Estonia
  • Santé publique France France
  • The National Institute of Pharmacy and Nutrition Hungary
  • The Food Safety Authority Ireland
  • The Centre for Health & Diet Research Ireland
  • The Open University Ireland
  • Ministry of Health of Latvia Latvia

EMK kontakt:

név: Aszalós Zoltán

telefon:  + 36 1 488 7635

e-mail: aszalos.zoltan@emk.semmelweis.hu