Antal Patrik, 12.C osztályos tanuló beszámolója a EuroSkills verseny országos fordulójáról:

„Korábban az EuroSkills versenyről, annak lefolyásáról keveset hallottam. Hegyiné Laczkó Judit tanárnő ajánlotta fel nekem a lehetőséget és kevés gondolkozást követően úgy gondoltam, hogy jelentkezek. A verseny első fordulója egy Google Meets hívás keretein belül történt. Magamról, valamint betegségekről kellett beszélni angol nyelven. A meghallgatás rövid volt, mindössze 15 percig tartott. Az első fordulót követő napokban pedig megérkezett az eredmény, továbbjutottam az országos döntőbe.

A döntő az Országos Kórházi Főigazgatóság épületében került megrendezésre. Összesen nagyjából 15 fő érkezett szerte az országból. Örömömre szolgált megismerni új embereket, valamint leendőbeli kollégákat. A döntő három meghallgatásból állt. Az első, egy jó hangulatú beszélgetés volt a versenyszervezőkkel, ezt követte egy ápolási szituáció és végül egy pszichológiai felmérés. Az összesített pontszámok alapján a nemzetközi megmérettetésre nem jutottam ki, azonban számomra elég volt hazai vizeken kipróbálni magamat az ápolási szakmában.

Összességében jól éreztem magam a verseny minden szakaszában és nagy megtiszteltetés volt, hogy ennyi kiváló tanulóval részt vehettem a döntőben. Köszönöm a szakmai és idegennyelv tanáraimnak a versenyhez szükséges tudás megalapozását, valamint a bizalmat a felkérésre. A továbbjutó két versenyzőnek pedig ezúton is gratulálok és sok sikert kívánok a további megmérettetésekhez.

Antal Patrik”