Tisztelt Érdeklődők!

 

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a februárban induló csoport megtelt. 

 

Iskolánk ingyenes klinikai fogászati higiénikus képzést indít 2024 februárjában.

Elméleti képzés helye: Semmelweis Egyetem Bókay János Többcélú Szakképző Intézménye (1086 Bp., Csobánc u. 1.)

Elméleti oktatás ideje: szombatonként 8,30-14,30

Gyakorlati képzés: saját munkahelyen.

Belépési feltétel: Fogászati asszisztens szakképesítés megszerzése után, 1 év fogászati asszisztens munkakörben igazoltan eltöltött gyakorlat. 

Szakma leírása:

A klinikai fogászati higiénikus a fog(szak)orvos, a fogászati asszisztens és a fogtechnikus mellett a fogászati team tagja. Tevékenységét fog(szak)orvosi indikáció és felügyelet mellett, valamint önálló feladat- és felelősségi körben végzi. Önálló feladatköre a páciensek fogászati egészségnevelése és irányítása.
A gyermek, ifjúsági és/vagy felnőtt fogászati alapellátás keretében prevenciós tevékenységet végez orvosi indikáció és felügyelet mellett.
Aktívan részt vesz a preventív és egyéb gondozási, oktatási intézményrendszerek munkájában: óvoda, iskola- és ifjúsági fogászat, várandós-, csecsemő és kisgyermekgondozás, fogyatékkal élők fogazati prevenciós ellátása, idősek fogazati gondozása, valamint ágyhoz, lakáshoz kötöttek fogazati gondozása.
Megtanítja a pácienseknek a szájüregi egészség megőrzésére szolgáló alapvető tevékenységeket (fogmosási technikák, fogkrémek fajtái, kémiai plakk-kontroll). Szakmai tevékenysége kiterjed preventív fogászati beavatkozásokra, szájhigiénés és fogesztétikai vizsgálatokra. Kezeléseket végez ambuláns és fekvőbetegeken. Elvégzi a szájüreg sztomatoonkológiai vizsgálatát, segédkezik a páciensek ellátásában és pszichés támogatásában.
A mindennapi munkájához szükséges magasszintű szakmai és alapszintű pedagógiai és pszichológiai ismeretekkel rendelkezik, és azokat alkalmazza.
Időben felismeri az egészségügyi kockázatot hordozó helyzeteket, a fertőzésveszélyt,. A fertőzések kialakulását, illetve átvitelét megelőzi. Az elsősegélynyújtás szabályai szerint elsősegélyt
nyújt, alapszintű újraélesztést végez.

Szeptemberi indítású képzésre előjelentkezés: https://forms.gle/a5JSW7eVVn8NK5BZA

Bővebb információ: igazgato.bokay@gmail.com-on lehet kérni.

A képzés indítása minimum 15 fő jelentkezése estén!