A 10. D osztálynak lehetősége adódott egy egynapos óvodalátogatásra. Diákjaink először gyereknapi banánt készítettek az ovisoknak egy kézműves foglalkozáson. Ezt követően egy a Rendőrség által szervezett programon segítettek. Majd csoportokban játszottak az ovisokkal.

Tanulóink élményei:

” Fantasztikus volt látni, hogy a gyermekek számára milyen sok érdekes eszköz van az oviban és hogy mennyi kiváló programot szerveznek az óvónők. Nagyon örültem, hogy mélyebben is beleláthattam a pedagógus szakmába.”

„Nagyon tetszett, ahogy körülvettek a gyerekek. Szünet nélkül jöttek, hogy gyurmázzak és vonatozzak velük.”

„A gyerekek nagyon barátságosak voltak. Az ovisoknak hatalmas élmény volt, hogy kijött hozzájuk a Rendőrség, hogy kipróbálhatták a Kresz-pályát és hogy ujjlenyomatot vettek tőlük.”

„Én nagyon szeretek ebbe az oviba járni, mert nagyon szeretem ezt a közösséget. Itt mindig jó a hangulat. Örülök, hogy az óvónők bevontak bennünket a gyerekek napirendjébe. Imádnivalóak voltak az ovisok. Nagyon jó tapasztalatokat szereztem. „

„Az én csoportomban a gyerekek nagy része külföldi volt. Angolul kommunikáltam velük, ezért jól el tudtam velük játszani. Szót is fogadtak nekem.”

„Az óvodalátogatást nagyon élveztem. Kirakósoztam és társasjátékoztam a gyerekekkel. Nagyon gyorsan elfogadtak. „

” Megszólítottak az ovisok és sokat beszélgettem velük.”

” Segítettem az ujjlenyomatvételben és az akadálypályán az óvónőknek és a gyerekeknek. A csoportszobában játszottam a gyerekekkel.” 

” A gyerekek odajöttek hozzánk, hogy játszunk velük és hogy rajzoljunk együtt. Ha valamit nem értettünk, akkor aranyosan elmagyarázták nekünk.”

” A gyerekek nagyon bevontak a játékukba. Rajzoltam nekik cicákat és virágokat. Megdicsértek, hogy milyen szépen rajzolok és próbálták lemásolni, amit rajzoltam. Sok rajzot kaptam tőlük, aztán cicásat játszottunk. Egyfolytában ölelgettek, a nevemen szólongattak és mondták, hogy nagyon szeretnek.”

„Volt egy kisfiú, aki végig velem akart játszani. Ez nagyon jól esett.”

„Nagyon aranyosak voltak a gyerekek, szeretettel fogadtak minket. Játszottunk konyhásat, anyukásat, építettünk, olvastunk, beszélgettünk. „

„A tematikus nap szervezése kiváló volt. A programok fantasztikusak voltak. „

„Élveztem, hogy figyelhettem a gyerekekre, hogy kommunikálhattam velük. Nagyon jól esett, hogy gondoskodhattam róluk. Jó érzés volt, hogy közel engedtek magukhoz. „

„A gyerekek arca felderült, mikor leültem velük játszani.”