2023.04.17-től a Bókay János Többcélú Szakképző Intézmény oktatóiként részt vehettünk az egyhetes Creativity and Thinking Tools Erasmus + képzésen Szlovéniában.

Iskolánkat Bartoss Ágnes, Bekéné Horváth Melinda, Howle Zita és Ficsor Péter képviselte. A képzés az ország fővárosában Ljubljanában került megtartásra, ahová több uniós tagországból is érkeztek tanárkollégák. Képviseltette magát Románia, Szerbia, Horvátország, Finnország és Norvégia is.  Vendéglátóink gondoskodtak arról is, hogy a megismert kreatív gondolkodásmódot gyakorlatban is láthassuk, ezért 1 alkalommal ellátogattunk egy szlovén iskolába.

Míg délelőttönként visszaültünk az iskolapadba, délutánonként vagy a helyi gasztronómiával ismerkedtünk, vagy éppen megnéztük a ljubljanai várat, ahol maga Batthyány Lajos is raboskodott. A képzés során minden angol nyelven zajlott, így gyakorlatilag egymástól is tanultunk. A tréninget Nastja Mulej tartotta angol nyelven, akiben egy szakmailag magas szinten felkészült előadót ismerhettünk meg.

Az utat oda-vissza vonattal tettük meg, így is szorgalmazva az úgynevezett zöld utazást. Fogadó szervezetünk a Skupina Primera Ltd volt, melyről csak jó tudunk mondani; szlovén házigazdáink kitették szívüket-lelküket azért, hogy minden rendben menjen és mi is jól érezzük magunkat.

A beszámolót Howle Zita készítette.