2023. április 23-án a Bókay Többcélú Szakképző Intézmény diákjai a Semmelweis Egyetem középiskoláit képviselve részt vettek a Medve Szabadtéri Matekversenyen, amely a maga nemében egyedülálló szabadtéri közösségi élményt ad a résztvevőknek a matematikán keresztül.

Rédlinger AnnaTakács Boróka és Vendrey Tamás a 9.C osztály tanulóiként 3 teljes órán keresztül oldottak meg feladatokat a szabadban, ahonnan végül az előkelő EZÜSTMEDVE fokozattal távozhattak.

A versenyen a csapatok 3 fővel képviseltetik magukat és 20 feladatosztó állomás keretén belül játszva fejtik meg a feladványokat. Miután az eseménynek nemcsak a „száraz” feladatmegoldás a célja, hanem a tényleges élmények megszerzése is, ezért többen az úgynevezett fesztiválérzés miatt jönnek el, hiszen most nem tantermi keretek között oldhatnak meg érdekes matematikai fejtörőket.

A Medve Matek rendezvények missziója nem más, mint a logikus gondolkodás népszerűsítése, élményalapú matematika valamint a kooperatív gondolkodás, közösségi élmények megszerzése által.

Forrás: https://medvematek.hu/