2020-as Tudományos Cseregyakorlati helyek:

A kutatás elengedhetetlen része az orvostudomány fejlődésének, nélküle nem tarthatna ott ahol most áll a megújuló diagnosztikai módszerekkel és terápiás eljárásokkal. Az IFMSA Standing Committee on Research Exchange (SCORE) szekciója elhivatottan dolgozik azon, hogy a jövő orvosai kipróbálhassák magukat  a tudomány területen, miközben megismerkednek a világ különböző országaival, kultúráival.

Mit is takar pontosan a SCORE cseregyakorlat?

A tudományos gyakorlat során 4 hétig vehetsz részt külföldön egy kutatási projektben. Ezen idő alatt elsajátíthatsz alapvető kutatási módszereket és készségeket, vagy a már meglévőket fejlesztheted, bővítheted. Egy-egy laborban/klinikán töltött nap után, illetve hétvégeken a helyi fogadó egyesület által szervezett social programokon kapcsolódhatsz ki, megismerheted a helyi szokásokat, felfedezheted a látványosságokat.

Hogyan vehetsz részt SCORE cseregyakorlaton?

Minden aktív BOE tag pályázhat a csereprogramban való részvételre az adott évben kijelölt időszakban, aki az adott tanévben aktív jogviszonnyal bír és angol nyelvből, vagy az adott ország hivatalos nyelvéből egy legalább középfokú, C (vagy A+B) típusú, államilag akkreditált nyelvvizsgával rendelkezik. Az érvényes pályázathoz szükséges feltételekről, valamint a pályázás menetéről a Cseregyakorlati szabályzatban olvashatsz részletesebben.

A pályázattal a Szakmai és Tudományos Cseregyakorlati Helyosztón elnyert helyet a hallgató 2020 áprilisa – 2021 márciusa között utazhatja le.

A hely elnyerését követően a kiutazónak jelentkeznie kell az IFMSA Exchange platformján keresztül az Application Form (AF) kitöltésével és Card of Documents elküldésével. 

Bilaterális országok közötti szerződés esetén a tudományos csereprogram díja
40 000 FT , melyet a kiutazó hallgató a BOE részére fizet be. Amennyiben unilaterális szerződésű az elnyert hely, a kiutazó hallgató a fogadó egyesület részére fizeti be ellátásának díját, amelynek összegét a fogadó ország határozza meg. Bővebb információt az unilaterális díjakról és a kiutazás feltételeiről az Exchange Conditions-ben olvashatsz.

A fogadó egyesület biztosítja a cseregyakorlat ideje alatt a hallgató számára a szállást és napi egyszeri meleg étkezést minden munkanapra (vagy az ezt fedező zsebpénzt). A szálláson és étkezésen kívül felmerülő egyéb költségeket, mint az útiköltség, vízum, biztosítás, social programok esetleges díja stb. minden kiutazó maga állja és intézi.

Aktuális SCORE cseregyakorlati helyeinkről itt tájékozódhatsz.

Korábbi években SCORE, illetve SCOPE cseregyakorlaton résztvett hallgatók élménybeszámolóját a HuMSIRC Exchanges blogon olvashatod el.

Remélem felkeltette a program az érdeklődésed!
Kérdéseiddel fordulj hozzám bizalommal:

Piri Zsófia
Tudományos cseregyakorlati felelős
Local Officer on Research Exchange (LORE)
lore_budapest@humsirc.hu