Tisztelt Tanárnő / Tanár Úr!

Az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) értelmében javasolt Alapszintű Elsősegélynyújtás és BLS (alapszintű újraélesztés) oktatásban kívánunk mi orvostanhallgatók Önöknek térítésmentes segítséget nyújtani. Egyrészről továbbra is igényelhetik (az orafelkeres.boe@gmail.com e-mail címre írva), az óvodától egészen a középiskola legfelső tagozatáig terjedő képzéseinket, másrészről szeretnénk országszerte még több elsősegély-nyújtó instruktort képezni a fenntarthatóság jegyében. Utóbbinak lényege, hogy a tanárok/diákok részére egy intenzív, több alkalmas képzést biztosítunk, ahol nem csak az alapvető egészségügyi ismereteket sajátítják el, hanem képessé válnak arra is, hogy iskolán belül egymást oktatva tudják terjeszteni az újraélesztési alapkészségeket.

Valamennyi óraadónk intenzív tanfolyamon vett részt egy lektorált tudásanyag alapján, majd elméleti és gyakorlati vizsgát tett nálam vagy egy szintén gyakorlott felsőbb éves hallgatónál. Minőségbiztosításként továbbá a rugalmasságunkat szeretném kiemelni: amennyiben előre meg kívánják tekinteni az órai anyagot, kérem azt külön jelezzék felénk, illetve egyéb speciális kérés esetén is szívesen segítünk.

Az óra anyagának alapját képezi a Magyar Resuscitatios Társaság felnőtt alapszintű újraélesztési (BLS), valamint a külső automata defibrillátor (AED) alkalmazására vonatkozó irányelve, illetve a mentőhívási ismeretek, sebellátási módszerek és a leggyakoribb balesetek, rosszullétek felismerése és az ezekkel kapcsolatos teendők. Ideális esetben a BLS 2*45 perc elméleti és gyakorlati részből tevődne össze, míg az elsősegélynyújtási alapismeretek elsajátítása egyszer 45 percet venne igénybe. Természetesen igyekszünk az Önök kéréseihez igazodni.

Továbbá kiemelten hasznosnak tartom, amikor egy-egy visszajelzés érkezik az iskolák felől az oktatóinkról. Úgy gondolom a szabadidejüket nem sajnáló lelkes medikusok az Önök visszajelzései alapján tudnak leginkább fejlődni, előre lépni. Kérem ezért Önöket, ha lehetőségük van az előadás után egy e-mail formájában értékeljék az oktatók munkáját.

Köszönöm!

Kérdéseikkel, építő kritikáikkal keressenek bizalommal az alábbi e-mail címen.

elsosegely.boe@gmail.com

Pálya Timea
Elsősegély-nyújtási szekció felelős