Betűméret: A A A

Drog-, alkohol- és dohányzás prevenció

your-20198_640

Kedves Érdeklődő!

Napjainkban a függőségek egyre fenyegetőbb problémát jelentenek, ahogyan az idősebb, úgy a fiatalabb korosztályok számára egyaránt. Szekciónk célja az általános és középiskolás korú diákok drog-, alkohol-és dohányzás prevenciós oktatása, interaktív és érthető formában.

A BOE minden tagja, így szekcióink előadói is a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának hallgatói, elsőtől hatodik évfolyamig. Egyesületünk több éves múltra tekint vissza a prevenciós oktatásban, a különböző szekciók tagjai az órák tartásán kívül számos egészségnapon, rendezvényen vesznek részt.

Kezdő előadóink minden félévben egy szakmai és egy előadástechnikai képzésen vesznek részt, amely során mindhárom témából egy-egy tapasztalt szakember tart előadást a hallgatóknak. Ezzel biztosítjuk, hogy előadóink szakmai felkészültsége magas szintű és naprakész legyen, ugyanakkor át tudják adni mondanivalójukat a gyerekeknek is.

Az előadásaink célja, hogy a diákok pontosan megismerhessék a jelenlegi drog- és alkoholfogyasztási, dohányzási szokásokat Magyarországon, megérthessék, milyen okokból fordulnak különböző élvezeti szerekhez az emberek. Gondolkodásra szeretnénk késztetni őket, ezáltal egy hosszabb távú egészségtudatos szemléletmódot átadva nekik. Igyekszünk a lehető legérthetőbben elmagyarázni a különböző szerek hatásmechanizmusát, káros rövid és hosszú távú hatásait. Nem az alaptalan ijesztgetésük a célunk, hanem a figyelmük felhívása a valós veszélyekre. Ezenkívül hasznos gyakorlati tudnivalókkal látjuk el őket a függőségekkel kapcsolatban.
Szívesen válaszolunk a diákok kérdéseire az előadás alatt, illetve után.

Amennyiben szeretnének tőlünk előadást kérni, kérem töltsék ki ezt az űrlapot, ezzel kérésük rögzítésre kerül rendszerünkben.

Bármilyen kérdés, kérés esetén forduljanak hozzánk bizalommal!

Veréb Fanni, Rakonczai Marcell és Prokaj Miklós
dadprev.boe@gmail.com