Betűméret: A A A

SCORE – Tudományos Csereprogram

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) az International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA) tagszervezeteként az idei tanévben is lehetőséget biztosít tagjainak egy hónapos tudományos munka végzésére a Standing Committee on Research Exchange (SCORE) szekció keretein belül.

A TDK csere lehetőséget ad arra, hogy egy négyhetes gyakorlat alatt megismerd egy másik ország kutatási tevékenységét; és ezáltal megtanuld a TDK-zás alapjait, vagy a már itthon megszerzett tapasztalataidat kamatoztasd külföldön is.

A 2017-ben megpályázható országok listáján a bal oldali menü, Dokumentumok pontja alatt találjátok!

Mit kell tudni a SCORE cseregyakorlatokról?

Budapestről 2018 április és 2019 március között közel 15 hallgató utazhat bilaterális cserével külföldre. Ezen pályázat díját a kiutazó a BOE-nak fizeti be, melyből egyesületünk a bilaterális csereszerződés értelmében a kiutazó helyébe érkező külföldi hallgató egy havi ellátását fedezi. A magyar hallgató ugyanezen költségeit a bejövő diák fizette ki a saját egyesületénél. A bilaterális díj az idei évben: 40 000 Ft.

Ezen felül unilaterális szerződések is születnek, mely esetén a kiutazó magyar hallgató a fogadó egyesület számára fizeti be saját ellátásának díját (országtól függően 250-400 eurót; bővebb információ: www.ifmsa.org → Exchange Conditions → Professional Exchange). A cseredíj összegétől, és fizetésének időpontjától eltekintve semmilyen különbség nincs a két típusú szerződés között.

A fogadó város egy havi szállást és napi 1 vagy 2 étkezést (vagy ezt fedező zsebpénzt, vagy nyersanyagot) biztosít a bejövő diákoknak. Ezen felül a helyi bizottságok számtalan kulturális és közösségi programot szerveznek az összes ott lévő hallgatónak. Az étkezés és a szállás díján túl felmerülő költséget – az útiköltséget, ha szükséges a vízumot és a biztosítást és a szabadidős programok díjait – minden pályázó maga állja és intézi.

Pályázatot minden olyan II., III., IV., V. és VI. éves orvostanhallgató beadhat, aki a jelen félévben aktív jogviszonnyal bír, a 2017/2018-as tanévben a BOE tagja, angol nyelvből, vagy az adott ország hivatalos nyelvéből rendelkezik egy legalább középfokú, C (vagy A+B) típusú, államilag akkreditált nyelvvizsgával.

További hasznos tudnivalók, elérhetőségek

www.ifmsa.org à Exchange Conditions à Research Exchange: itt megtalálható minden ország fogadási feltétele. Kérünk minden pályázót, hogy a helyosztót megelőzően tájékozódjon a szimpatikus országok EC-iről! (Előfordulhat, hogy az országok más nyelvi követelményeket támasztanak, nem fogadnak minden hónapban, további biztosítások megkötését várják, stb.)

Korábban cseregyakorlaton részt vett hallgatók beszámolóit olvashatjátok a Humsirc Travel Blogoldalon, illetbe a BOE honlapján, a Csereprogramok fül, Élménybeszámolók gombja alatt!

További kérdésekkel forduljatok hozzám bizalommal:
Drácz Bálint
BOE, Local Officer on Research Exchange
E-mail: lore_budapestAThumsirc.hu
Mobil: 06-30/369-3168