a Semmelweis Egyetem
14 nap
16 óra
38 perc
12 mp

A kutatás elengedhetetlen része az orvostudomány fejlődésének, nélküle nem tarthatna ott ahol most áll a megújuló diagnosztikai módszerekkel és terápiás eljárásokkal. Az IFMSA Standing Committee on Research Exchange (SCORE) szekciója elhivatottan dolgozik azon, hogy a jövő orvosai kipróbálhassák magukat  a tudomány területen, miközben megismerkednek a világ különböző országaival, kultúráival.

Mit is takar pontosan a SCORE cseregyakorlat?

A tudományos gyakorlat során 4 hétig (egyes projektek esetében 8 hétig) vehetsz részt külföldön egy kutatási projektben. Ezen idő alatt elsajátíthatsz alapvető kutatási módszereket és készségeket, vagy a már meglévőket fejlesztheted, bővítheted. Egy-egy laborban/klinikán töltött nap után, illetve hétvégeken a helyi fogadó egyesület által szervezett social programokon kapcsolódhatsz ki, megismerheted a helyi szokásokat, felfedezheted a látványosságokat.

Hogyan vehetsz részt SCORE cseregyakorlaton?

Minden aktív BOE tag pályázhat a csereprogramban való részvételre az adott évben kijelölt időszakban, aki az adott tanévben aktív jogviszonnyal bír és angol nyelvből, vagy az adott ország hivatalos nyelvéből egy legalább középfokú, C (vagy A+B) típusú, államilag akkreditált nyelvvizsgával rendelkezik. Az érvényes pályázathoz szükséges feltételekről, valamint a pályázás menetéről a Cseregyakorlati szabályzatban olvashatsz részletesebben.

A pályázattal a Szakmai és Tudományos Cseregyakorlati Helyosztón elnyert helyet a hallgató 2019 áprilisa – 2020 márciusa között utazhatja le.

A hely elnyerését követően a kiutazónak jelentkeznie kell az IFMSA Exchange platformján keresztül az Application Form (AF) kitöltésével és Card of Documents elküldésével. 

Bilaterális országok közötti szerződés esetén a tudományos csereprogram díja
40 000 FT , melyet a kiutazó hallgató a BOE részére fizet be. Amennyiben unilaterális szerződésű az elnyert hely, a kiutazó hallgató a fogadó egyesület részére fizeti be ellátásának díját, amelynek összegét a fogadó ország határozza meg. Bővebb információt az unilaterális díjakról és a kiutazás feltételeiről az Exchange Conditions-ben olvashatsz.

A fogadó egyesület biztosítja a cseregyakorlat ideje alatt a hallgató számára a szállást és napi egyszeri meleg étkezést (vagy az ezt fedező zsebpénzt). A szálláson és étkezésen kívül felmerülő egyéb költségeket, mint az útiköltség, vízum, biztosítás, social programok esetleges díja stb. minden kiutazó maga állja és intézi.

Aktuális SCORE cseregyakorlati helyeinkről itt tájékozódhatsz.

2019-es SCORE cseregyakorlati helyek:

Korábbi években SCORE, illetve SCOPE cseregyakorlaton résztvett hallgatók élménybeszámolóját a HuMSIRC Exchanges blogon olvashatod el.

Remélem felkeltette a program az érdeklődésed!
Kérdéseiddel fordulj hozzám bizalommal:

Tatár Blanka
Tudományos cseregyakorlati felelős
Local Officer on Research Exchange (LORE)
lore_budapest@humsirc.hu