A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete 2015 óta teljes jogú tagja a European Medical Students’ Associationnek (EMSA), amely a legfontosabb európai orvostanhallgatókat tömörítő szervezet. Az EMSA 29 országban, több mint 100 orvosi egyetem taggal képviseli a kontinens orvostanhallgatóinak érdekeit immáron 26 éve.

Az egyesület az európai egészségügyi szektor összes fontos tanácskozásán jelen van, valamint egyedüli diákszervezetként vesz részt az Európai Bizottság egyes munkacsoportjaiban, például az ‘eHealth Stakeholder Group’ programjában. A mindenkori elnöknek belépése van az Európai Parlamentbe, emellett az EMSA állandó gyakornoki hellyel rendelkezik Brüsszelben az Európai Orvosok Állandó Bizottságánál (CPME), illetve az Egészségügyi Világszervezetnél (WHO).

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete idén elnyerte az EMSA éves Őszi Gyűlésének rendezési jogát, melyre körülbelül 250 orvostanhallgató érkezését várjuk. A konferencia témája a napjainkban egyre nagyobb problémát jelentő antimikrobiális rezisztencia, melynek megoldásán szinte minden globális egészségügyi szervezet dolgozik. A magyar orvostanhallgatóknak idén van először lehetőségük, hogy egy ilyen volumenű rendezvény házigazdái lehessenek, illetve nagyobb számmal képviseltessék magukat egy nemzetközi eseményen.

A konferencia időpontja: 2017.09.02-07.

Helyszíne: Elméleti Orvostudományi Központ

A regisztrációs periódus a magyar hallgatók számára 2017. augusztus 15-ig tart

Regisztrációs díj, BOE tag: 15.000 HUF

A regisztráció a regisztrációs lap kitöltésével, majd 10 napon belül a regisztrációs díj kifizetésével történik. A regisztrációs díjban a szakmai programon való részvétel, az ebéd és a vacsora, egy gálavacsora és a social programon való részvétel van benne.

A konferenciára maximum 50 Semmelweis hallgatót várunk, a résztvevők legfőképp a motivációjuk alapján lesznek kiválasztva.

Regisztrációhoz kattints ide!  

További információk az EMSA honlapján!