A moszkvai konferencián a Semmelweis Egyetem hallgatói kimagasló eredményt értek el 3 fődíj (Horváth N. Orsolya, Herczeg Réka, Németh Balázs) 5 első díj (Nagy Eszter, Kiss Loretta, Kruk Emese, Csete Dániel, Orosz Ádám) és 3 második díj (Turóczi Zsolt, Nemes Zoltán, Herczeg Kata) elnyerésével.

A 2012, április 18-21 megrendezett Peoples’ Friendship University of Russia TDK-konferencián a Semmelweis Egyetem hallgatói kimagasló eredményt értek el 3 fődíj , 5 első díj és 3 második díj elnyerésével.

(Az egyetemünk TDK előadói a moszkvai konferencia eredményhirdetése után)

Immár negyedik alkalommal rendezték meg a Peoples’ FriendshipUniversity of Russia nemzetközi TDK-konferenciáját orvostan-, fogorvostan- és gyógyszerészhallgatók részére. A moszkvai eseményre egyetemünk hallgatóit is meghívták, ezzel is erősítve a két intézmény közötti évek óta fennálló szoros együttműködést, melynek ápolását magyar részről Prof.  Dr. Merkely Béla vezetésével a Tudományos Diákköri Tanács végzi. A rendezvényt az angol és orosz nyelvű előadások mellett poszterszekció és gyakorlatverseny színesítette. A konferencián a Semmelweis Egyetem hallgatói kimagasló eredményt értek el 3 fődíj (Horváth N. Orsolya, Herczeg Réka, Németh Balázs) 5 első díj (Nagy Eszter, Kiss Loretta, Kruk Emese, Csete Dániel, Orosz Ádám) és 3 második díj (Turóczi Zsolt, Nemes Zoltán, Herczeg Kata) elnyerésével. A szakmai rész mellett vendéglátóink gondoskodtak izgalmas programunkról is: lehetőségünk nyílt Moszkva legszebb és legérdekesebb látványosságainak bebarangolására. A Vörös teret éjszakai fényében is megcsodálhattuk, nem volt kérdés, hogy egy egész napos program keretein belül megnézzük az ott található Állami Áruházat, Lenin mauzóleumát, az egyedülálló Vaszilij Blazsennij székesegyházat és a méltán híres Kremlt. A főváros kulturális örökségébe a Puskin Múzeum és a Tretyjakov galéria látogatása során kaphattunk közelebbi betekintést, de a moszkvai metró néhány állomása is felért egy műalkotással. Hazautazásunk előtt még tettünk egy kitérőt a lenyűgöző főépülettel rendelkező Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem felé, majd a reptéren elbúcsúztunk vendéglátóinktól, akiket a közeljövőben nagy szeretettel várunk Budapesten.Az élettudományok II. szekció győztese, Németh Balázs véleményéhűen tükrözi Moszkva és a konferencia szellemiségét: “Az igényesen szervezett konferencia tudományos programjain való részvétel mellett jutott idő a belváros felfedezésére is, mely hatalmas méreteivel,szépen rendben tartott épületeivel máig őrzi a nagy múltú várostörténelmi emlékeit. Ez az öt nap felejthetetlen emlék lesz számomra, és ha tehetem, vissza is térek még a városba.”

Csete Dániel (ÁOK, VI. évfolyamos hallgató)

Németh Balázs (ÁOK, V. évfolyamos hallgató)

(Vaszilij Blazsennij-székesegyház Moszkva egyik legjelentősebb és legismertebb építészeti emléke)

(oroszul: Храм Василия Блаженного)