Kedves Hallgatók!

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán működő experimentális kardiológiai munkacsoport felvételt hirdet részére tudományos diákköri tevékenység (TDK) végzésére.

A kutatócsoport széles tudományos profillal rendelkezik. A hallgatók a hazai porondon egyedülálló hemodinamikai laboratórium mindennapjainak lehetnek aktív résztvevői. Betekintést nyerhetnek a nagy- és kisállatokon végrehajtott in vivo kísérletek menetébe, és lehetőséget biztosítunk a kardiális funkció mérésének elsajátítására a legújabb metodikák felhasználásával (speckle-tracking echokardiográfia és invazív nyomás térfogat analízis).

Transzlációs vizsgálataink középpontjában a szívelégtelenség kifejlődésének és farmakonok kardioprotektív hatásának vizsgálata áll. A mechanizmusok feltárásához elengedhetetlen in vitro molekuláris biológiai módszerek (qRT-PCR, western blot, immunhisztokémia) megtanulására és önálló kivitelezésére nyílik lehetőség az állatkísérletes mintákon felül a klinika Transzplantációs Biobankjának humán szövetein is.

Mivel a projektek jelentős része az Albert-Ludwigs Egyetem proteomikai laboratóriumával kooperációban valósul meg, lehetőséget biztosítunk az omikai kutatások és big data analízis alapjainak elsajátítására is.

A kutatócsoport rendszerint támogatja szorgalmas és kitartó hallgatói részvételét hazai- és nemzetközi konferenciákon, előadásaik évről-évre előkelő díjazásban részesülnek intézményi és országos TDK szekciókban.

A jelentkezés során előny jelent:

  • A releváns alaptárgyak kimerítő ismerete (élettan, molekuláris biológia, biostatisztika).
  • Kezdeti oktatás után készség az önálló felelős munkavégzésre.
  • Hajlandóság új kísérletes módszerek beállítására, optimalizálására.
  • Legalább középfokú angol nyelvtudás.
  • Előnyben részesülnek a harmad-negyedévüket a 2021/2022-es tanévben megkezdő hallgatók.

A jelentkezéseket elektronikus formában várjuk a radovitstamas@yahoo.com és  barta.balint@gmail.com e-mail címeken egy önéletrajz és motivációs levél kíséretében.  

Határidő: 2021.10.31