Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. szeptember 27.
393114 Összes oltás

Intézkedési terv a 2020/2021 tanév 1. szemeszter OMHV adatai alapján

Szervezeti egység: Arc-Állcsont-Szájsebészeti és Fogászati Klinika
Kar: Fogorvostudományi Kar
Tantárgy: Szájsebészeti propedeutika (FOKOSZB041_1M)

 Visszajelzésünk az általános jellegű hallgatói véleményekre:

Örülünk az oktatás és a tankönyv színvonalának dicsérete hallatán és a követelmény szigorúságából nem fogunk engedni, hisz ebben a félévben fektetjük le a szájsebészeti ismeretetek alapjait.

Tervezzük új extractiós fantomok beszerzését a gyakorlati oktatás minőségének javítása érdekében.

Visszajelzésünk a kötelező tárgyakra vonatkozó egyedi jellegű véleményekre:

 Hallgatók mondták:
„A szóbeli demonstráción belementek klinikai kérdésekbe, ami meghaladta az előadáson elhangzott, illetve a tankönyvben szereplő anyagot, amit túlzásnak tartottunk. Ezen kívül a tantárgy oktatása megfelelő.„

„A szóbeli demonstráción nem csak az előadásokon elhangzott és a jegyzetben lévő tananyagot kérték számon, hanem klinikai információkat is, amit nem tudtunk honnan elsajátítani.”

„A tankönyv zseniális, az oktatók szigorúak de teljesen képben vannak az anyaggal és át is tudják adni.”

„Miért kérdeznek vizsgán olyat, amit nem adtak le, nincs a tankönyvben és nem is a tárgy témája? (milyen baktériumok vannak a tejben, stb). Ha nem tudom, miért kapsz egy jeggyel rosszabbat?”

Válaszunk: A propedeutika tantárgy átmenetet képezi az elméleti oktatás és a klinikai orvoslás között. Előfordulhat, hogy a felvetett témák, kérdések klinikai oldalát is megvilágítja az oktató. A félévi jegy kialakítása szigorúan az előadáson, gyakorlaton elhangzottak és a jegyzetben szereplő anyagra épül.