Dr. Khoór András

Intézetünkben került megtartásra immár harmadik alkalommal a Mayo Clinic Mellkasi Patológia workshopja idén szeptemberben. Az eseményt a Semmelweis Egyetem rektora, Prof. Dr. Merkely Béla nyitotta meg.

A két napos kurzus hasznos diagnosztikai, prediktív és prognosztikus információkkal szolgált patológusok, pulmonológusok, rezidensek és kutatók számára a mellkasi régió daganatos, valamint nem daganatos megbetegedéseiről – ide értve a tüdő, pleura, szív, valamint thymus rendellenességeit egyaránt.

A világ több pontjáról érkező 91 résztvevő (beleértve 15 résztvevőt a Mayo Clinic-ről) értékes, multidiszciplináris előadások során tárgyalhatta meg a szakma legfontosabb kérdéseit és újdonságait Dr. Khoór András, a floridai Mayo Clinic Laboratóriumi Medicina és Patológiai Intézet vezetője irányításával.

Egyetemünk szakemberei és a Mayo Clinic között számos kollaboráció zajlik. Mindkét fél reméli, hogy az együttműködés jóvoltából a tudományos életet előrelendítő eredmények születnek majd a kibontakozó személyes és szakmai kapcsolatok mellett.

További fotók az eseményről:

Galéria

8kép

Forrás: Semmelweis University LinkedIn, Instagram