HER-2 pozitív, lokálisan előrehaladott, műtétre nem alkalmas vagy áttétes emlőrákkal élő betegeknek

Az úgynevezett HER-2 pozitív előrehaladott vagy áttétes emlőrák gyógyszeres kezelése a HER-2 ellenes, úgynevezett HER-2 gátlókkal történő gyógyszeralkalmazáson alapul (ilyen például a pertuzumab és trastuzumab gyógyszerek). Klinikai vizsgálatunk HER-2 pozitív, előrehaladott vagy áttétes emlőrákkal diagnosztizált betegek számára elérhető.

  • 18 és 75 év közötti nőbetegeket várunk orvosok által felügyelt akadémiai vizsgálatba, akiknél HER-2 pozitív előrehaladott, áttétes emlőrákot diagnosztizáltak és emiatt úgynevezett kombinációs onkológiai kezelés tervezett vagy már folyik pertuzumab-trastuzumab hatóanyagú készítményekkel.
  • A vizsgálat során minden beteg ugyanezt a kezelést folytatja. A klinikai kutatás célja megvizsgálni, hogy a különböző gyógyszerformában adagolt pertuzumab-trastuzumab (bőr alá adott injekciós vagy vénás kezelési forma) miként hatnak a betegek életminőségére és általános állapotára, a betegek számára melyik gyógyszerforma előnyben részesített. A betegek a klinikai vizsgálatban egy modern, innovatív gyógyszerformát próbálhatnak ki, amellett, hogy közben ugyanabban a kezelésben részesülnek, mint amit kezelőorvosuk is előírna. Emellett a vizsgálat további eleme, hogy a betegek egy komplex onkológiai rehabilitációs programban is részt vesznek, amelyek segítik a betegséggel való együttélést, a kezeléssel kapcsolatos járulékos nehézségekkel való megküzdést. Továbbá szoros kardiológiai felügyelet mellett figyeljük a kezelés szívre gyakorolt hatását is.
  • A klinikai vizsgálat során mind a kezelés, mind a kísérő szakorvosi vizsgálatok és kiegészítő programok ingyenesek.
  • A klinikai vizsgálatban való részvételre történő alkalmasság elbírálása egyénileg történik a vizsgálati tervben foglalt beválasztási és kizárási kritériumok alapján.
  • A vizsgálati készítményeket térítésmentesen biztosítjuk és a jelentkezők adatait bizalmasan kezeljük a vonatkozó hazai és nemzetközi szabályoknak megfelelően.
  • A klinikai vizsgálatot az Egészségügyi Tudományos Tanács Klinikai Farmakológiai Etikai Bizottsága támogató szakmai-etikai állásfoglalása alapján a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ engedélyezte.
  • Amennyiben érdekli a részvétel, kérjük, hogy jelentkezzen az alábbi elérhetőségek egyikén. A vizsgálat illetékes kollégái teljes körű tájékoztatást nyújtanak a vizsgálatról, és bármilyen kérdés esetén állnak szíves rendelkezésükre.

 

Elérhetőségek:

Projektvezető és Alvizsgáló: Dr. Balázs Máté Ádám

Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika, Onkológiai Profil

Postacím: 1085 Budapest, Baross utca 23.

E-mail: balazs.mate@semmelweis.hu

Telefon: +36-20-666-3694

 

Projekt Manager és Vizsgálati Koordinátor: Dr. Madarász Bálint

Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika, Onkológiai Profil

Postacím: 1085 Budapest, Baross utca 23.

E-mail: madarasz.balint@semmelweis.hu

Telefon: +36-20-825-8423

 

A vizsgálat további adatai:

Vizsgálatvezető: Prof. Dr. Dank Magdolna

Hatósági engedély iktatószáma: OGYÉI/7504-9/2023

A vizsgálat típusa: beavatkozással járó akadémiai vizsgálat

Szponzor: Semmelweis Egyetem