Dr. Sobel Gábor, a centrum vezetője

A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén létrehozott Mióma Centrumban a miómára gyanús újonnan felfedezett vagy már korábban miómával diagnosztizált betegek kivizsgálását, műtéti ellátását, illetve műtét utáni követő utógondozását végezzük.  

A méh jóindulatú, annak izomszövetéből kiinduló daganata a mióma. A női nemiszervek leggyakoribb daganata. Az összes ilyen elváltozás 20-50%-ban okoz tüneteket. Bizonyos adatok szerint az előfordulási gyakorisága 20-25% is lehet a reproduktív korosztályban. Annak ellenére, hogy jóindulatú daganatról van szó, gyakran okoz súlyos nőgyógyászati problémát. A teljesség igénye nélkül többek között vérzési rendellenességek, kismedencei fájdalom, meddőség, ismétlődő vetlések formájában jelentkezhet.

Célunk, hogy a nőgyógyászat egy speciális területét felkarolva, a miómával diagnosztizált Páciensek magas szintű szakmai ellátásban részesüljenek.

Ma már ismert, hogy ezen betegség kifejezetten sokakat érint, így egyre több információval rendelkezünk a diagnózis és a szükséges kezelést illetően, melyek során a legmodernebb irányelvek szerint cselekszünk.

Természetesen mint minden betegség, így a mióma diagnózisa is a Páciens számára elsőre nagy terhet róhat.

  • Fontos számunkra, hogy ebben az időszakban a legmagasabb szakmai és emberi támogatásban részesüljön. 

  • Nálunk teljes körű tájékoztatást kap az összes lépésről, hogy közösen tudjuk felállítani a legjobb kezelési tervet.

  • Segítünk mind a sebészeti, embolizációs és gyógyszeres kezelés kivitelezésében, valamint a testi-lelki rehabilitció megszervezésében.