Az LMI Transzplantációs és Sebészeti Klinika Laboratóriumában a diagnosztikai vizsgálatok minél szélesebb palettájának elvégzésére több részleget alakítottak ki. A kémiai laboratóriumban a hagyományos területeknek megfelelően végeznek rutin vizsgálatokat: hematológia, véralvadási vizsgálatok, analitikai kémiai vizsgálatok, immunkémia, gyógyszerszint vizsgálatok, vizeletvizsgálat, vércsoport-meghatározás. A speciális transzplantációs diagnosztikai igényeknek megfelelően történik az immunszuppresszív gyógyszerszint meghatározás. A Virológiai részlegen a komplex CMV-EBV és hepatitiszdiagnosztika, beleértve a szerológiai és a molekuláris diagnosztikai módszereket.

A Laboratórium a Belső Egyetemi Tömb klinikái részére végez laboratóriumi kivizsgálást: a rutin vizsgálatok mellett sürgősségi és ügyeleti diagnosztikai ellátást is biztosítunk.

A laboratóriumi munka összesen tíz, megfelelően felszerelt helységben, több mint 200 négyzetméteren folyik. Az osztályon egy szakorvos és két egyetemi diplomás, valamint tizenhárom asszisztens dolgozik közel húsz modern automatán.

A Laboratórium dolgozói oktatóként a laboratóriumi asszisztens, -szakasszisztens, klinikai biokémikus és szakorvos képzésben vesznek részt, a tanulók itt végezhetik a szakmai gyakorlatokat, a Laboratórium a gyakorlati vizsgák helyszínéül is szolgál. A Laboratórium specialitása a gyógyszerszint meghatározás és a virológiai molekuláris diagnosztika, tutoraink több éves gyakorlattal rendelkeznek ezen ágazatok célzott oktatása területén.

A Laboratórium diplomásai segítsége és irányítása mellett az Egyetem hallgatói részére lehetőség nyílik kutató munkára is – elsősorban a transzplantációs medicina tudományágazat területén: szakdolgozat elkészítése, TDK munka, a Doktori Iskola keretein belül a meghirdetett PhD témáknak megfelelő eljárások elsajátítása.

 

Laborvezető:   Dr. Varga Marina PhD, egyetemi adjunktus

Elérhetőség:
1082 Budapest Baross u. 23-25,
Transzplantációs és Sebészeti Klinika épülete, I. emelet
Tel.: 06-1-2676000
Ügyelet: 06-20-8258629

 

Munkatársaink