Betűméret: A A A

Mikrobiológiai Laboratórium

Bemutatkozás

medium_mikrobiologia03A Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézetének Mikrobiológiai Laboratóriuma helyileg a Központi Betegellátó Épület 1. emeletén működik.

Az egyetemi klinikák járó és fekvőbeteg ellátása során vett évi több, mint 40.000 minta mikrobiológiai vizsgálatait végezzük. A mikroorganizmusok azonosítására és az antimikrobiális érzékenység meghatározására – az EUCAST ajánlásait figyelembe véve – hagyományos módszereket és automata rendszereket is alkalmazunk. Az aerob és anaerob tenyésztés mellett mikológiával és immunszerológiával foglalkozunk. Molekuláris vizsgálati palettánk fejlesztés alatt áll.

 

A vizsgálati minták regisztrálása, az eredmények rögzítése és a MedSol rendszer felé továbbítása az országban legelterjedtebb mikrobiológiai informatikai rendszerrel, a MedBakter programmal történik.mikrobiologia01

A rutin munkaidő után hétfőtől csütörtökig este 18 óráig, pénteken és szombaton 16 óráig, vasárnap 14 óráig ügyeletet tartunk.

A Mintavételi útmutató, a Szolgáltatási jegyzék, és az Eredményközlés ideje az Intraneten elérhető. Az előzetes-, és részeredményeket a lehető leghamarabb közöljük, a klinikus-, és infektológus kollégák munkáját telefonos konzultációkkal segítjük. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a Kórházhigiénés Osztállyal is.

Rutin diagnosztikai munkánk mellett részt veszünk graduális és postgraduális oktatásban akkreditált laboratóriumként. Kutatási eredményeinkkel részt veszünk a hazai és nemzetközi konferenciákon.

Elérhetőségek:

1083 Budapest, Üllői út 78/a. 1 em.

Laborvezető: Dr. Kristóf Katalin PhD, egyetemi docens

Tel.: 459-1500/62105 (anyagátvevő), 62106(aerob labor), 62107(anaerob labor), 62108(szerológia), 62109(TBC)

Munkatársaink