Betűméret: A A A

Klinikai Genetikai és Endokrinológiai Laboratórium

A Klinikai Genetikai és Endokrinológiai Laboratórium a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömbjében működik (1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. 16 em.).

Laboratóriumunk hormonmeghatározásokat végez izotóp és immunassay-k segítségével a Semmelweis Egyetem Külső és Belső Klinikai Telep Klinikáinak valamint külső kéréseknek megfelelően.

A Genetika részleg fő profilja az endokrin kórképek hátterében fellelhető genetikai eltérések vizsgálata. A vizsgálatkérés előtt minden esetben javasoljuk a személyes konzultációt a laboratóriumvezetővel. A genetikai vizsgálatkérést minden esetben meg kell előzze genetikai tanácsadás, melynek során a beteg szóbeli és írásos tájékoztatót kap, ill. írásban nyilatkozik a vizsgálatba való beleegyezésről.

A leletet a Laboratórium a beküldő orvosnak postázza, a MEDSOL rendszerben a „vizsgálatot a laboratórium elvégezte, a leletet a beküldő orvosnak postázta” szöveg jelenik meg.

Az örökletes endokrinológiai kórképek mellett Laboratóriumunk a hemosztázishoz kapcsolódó (Leiden, Prothrombin, MTHFR mutáció), farmakogenetikai (kumarin, clopidogrel, sztatin, koffein metabolizmus) valamint a cöliákia asszociált HLA típus kimutatást és felnőttkori laktózintolerancia kialakulásáért felelős polimorfizmus kimutatását végzi. A vizsgálatokat kizárólag a beteg által aláírt beleegyező nyilatkozat kitöltése után áll módunkban elvégezni. Ennek formanyomtatványa a vizsgálat megkérését követően a kérőlapon jelenik meg. Ez utóbbi vizsgálatokhoz beleegyező nyilatkozat az Egyetemi rendszren kívülről érkező kérések esetében email-ben is megkérhető.

A kérhető vizsgálatok listája a B2EGGEN kérőlapon található.

Cím: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. 16 em.
Részlegvezető: Dr. Patócs Attila Ph.D., D.Sc., egyetemi tanár
Telefon: 061-266-0926/56495

Munkatársaink