Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. április 10.
137469 Összes oltás
13271 Beoltott Semmelweis Polgár

Dr. Fekete György, A Tehetséggondozó Tanács Elnöke
ny.egyetemi tanár, MTA doktora, Professor Emeritus

II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika

Szakképesítései: csecsemő- és gyermekgyógyászat, humángenetika, klinikai farmakológia.

1944-ben született Budapesten.

1968-ban Kerpel-Fronius Ödön professzor MTA ösztöndíjas állásán kezdett dolgozni a II. sz. Gyermekklinikán. Csatlakozhatott Schuler Dezső professzor genetikai kutatócsoportjához a veleszületett chromosoma-rendellenességek és a malignus daganatképződés összefüggéseinek vizsgálatával.

1972/73-ban a Marburgi Gyermekklinikán, 1977/78-ban a München-Neuherbergi Sugár- és Környezetkutató Intézetben, 1987/88-ban Indianapolisban az Orvosi Genetikai Intézetben végzett kutatómunkát.

1990-ig az MTA állásán dolgozott a II. sz. Gyermekklinikán, majd docensi, professzori és 1994-ben tanszékvezető egyetemi tanári kinevezést kapott.
Az MTA doktora címet 1992-ben, a molekuláris genetikai diagnosztika gyermekgyógyászati alkalmazásáról írt értekezéséért kapta.

1993-ban a SOTE Kiváló Oktatója címmel tüntették ki. Szerkesztésében valósult meg a Nelson Textbook of Pediatrics alaptankönyv 1995. évi első és 1998. évi átdolgozott magyar nyelvű kiadása.

Az Egyetemi Parlamentnek és az Egyetemi Tanácsnak több éven át volt tagja. Együttműködést kezdeményezett az Amerikai Magyar Orvosszövetséggel, támogatásukkal sok hazai orvostanhallgató végezhetett gyakorlatot az Egyesült Államokban.

A Magyar Gyermekorvosok Társasága elnöke, a Magyar Humángenetikai Társaság főtitkára volt, tudományos és egyetemi bizottságok tagja. Az European Society of Paediatric Research és a Royal College of Physicians tagjai közé választották.