KEDVES Leendő Kollégák!

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kerpel-Fronius Tehetséggondozó Program Junior Akadémia programsorozat második évadának harmadik előadása nagy sikerrel zajlott le. A programsorozat következő előadását – melyben továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk a Semmelweis Egészségverseny témaköreinek tudományos aspektusból való érdekfeszítő megvilágítására – Dr. Pászthy Bea, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának egyetemi docense fogja megnyitni Hogy vagy? – A kamaszok lelki egészsége hazánkban és a jóléti társadalmakban című előadásával. Az előadást április 16-án, 17 órakor tekinthetik meg.

Az előadásokon elhangzottak alapján a Junior Akadémia középiskolás nézői minden vetítés végén egy tesztet tölthetnek ki, hogy felmérjük tudásukat az elhangzottakból. Az adott előadáshoz kapcsolódó teszt a vetítés végétől számítva egy óráig tölthető ki

A tesztek végeredményét a válaszok helyessége, pontossága és a kérdőív kitöltésének ideje alapján határozzuk meg. Az egyes kvízekre kapott pontokat májusban összegezzük, és a legtöbb pontot elért fiatal kollégáknak idén nyáron egyedülálló lehetőséget biztosítunk: részt vehetnek a Semmelweis-Kerpel Tehetségtáborban.

A Semmelweis-Kerpel Tehetségtáborba bekerült diákok izgalmas programokon ismerkedhetnek majd meg az orvostudomány számos szakterületével, ellátogathatnak több egyetemi és klinikai épületbe, az orvosok és kutatók közé „beépülve” számos olyan gyakorlati tapasztalatra és készségre is szert tehetnek, mely később segíteni fogja őket egyetemi tanulmányaik és munkájuk során. A köztes időben közösségi programokkal, játékokkal és számos lehetőséggel készülünk majd. A diákok foglalkoztatását és kísérését egyetemünk fiatal hallgatói és kollégái végzik majd, senior oktatóink segítségével. A programokat, a lakhatást és az étkezést a Semmelweis Egyetem finanszírozza majd.

 

Közérdekű információ: A márciusi teszt „Mi kerülendő az életmódváltó program során?” kérdését hibás megoldókulcs miatt nem vesszük bele a pontszámításba.

 

fontos információk a Junior Akadémia programsorozattal kapcsolatosan:

  • A Junior Akadémia előadásai továbbra is havi rendszerességgel, előreláthatólag minden hónap harmadik keddjén, délután 17 órakor kerülnek megrendezésre. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
  • Az eseményt továbbra is online, Zoom-on keresztül fogjuk közvetíteni.
  • Résztvevők: középiskolás 11-12. évfolyamos, és az érdeklődő (fakultációválasztás előtt álló, fiatalabb) diákok, a Semmelweis Egészségverseny versenyzői, valamint tanár kollégák.

 

Az előadásokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, ezt az érdeklődők minden előadás előtt legyenek szívesek a Junior Akadémia honlapján megtenni. A belépéshez szükséges Zoom-linket a regisztrációban megadott e-mail címre fogjuk küldeni.

 

Regisztrálok

 

Bármilyen felmerülő kérdés esetén kérjük érdeklődjenek a kerpel.juniorakademia@gmail.com elérhetőségen.
Az egészségversennyel kapcsolatos további információkat ide kattintva találnak.

Várjuk Önöket szeretettel a Junior Akadémia következő előadásán, április 16-án!

 

Üdvözlettel:
Kerpel-Fronius Tehetséggondozó Program