A Választási Képviselő döntött a 2023-as küldöttgyűlési választás szavazási időszakának kezdetéről és a kisorsolta a jelöltek sorrendjét a szavazólapon. Fellebezés nem történt.

A választás 2023. december 13-án 12:00 órakor kezdődik a Neptun UniPoll rendszerén keresztül.

Minden aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató egy szavazattal rendelkezik. A szavazás egy javasolt támogatási sorrend megjelölésével, vagy oly módon történik, hogy a hallgató a szavazólapon tetszőleges számú jelölt neve mellett feltüntet egy 0-nál nagyobb, a jelöltek számánál nem nagyobb egész sorszámot, úgy, hogy a leginkább támogatott jelölt neve mellé kerül a legkisebb, a legkevésbé támogatott jelölt neve mellé a legnagyobb sorszám. Érvényes a szavazat, ha a hallgató a szavazólapot megfelelően kitöltötte, és egy jelöltnél sem szerepel azonos sorszám.

A Választási szabályzat 89. § (5) bekezdés alapján legalább a kiosztható mandátumok felének megfelelő számú nyilvántartásba vett képviselőjelölt közös nyilatkozatában javasolt támogatási sorrendet javasolhat a hallgatók részére.

A 2023-as küldöttgyűlési választás során kettő támogatási sorrend érkezett be. A Választási Képviselő az alábbi sorszámmal látta el őket:

1. sz. javasolt támogatási sorrend 2. sz. javasolt támogatási sorrend
1. Bakó Benedek
2. Miklós Renáta Dalma
3. Bényi Botond
4. Timár Petra
5. Mészáros Csaba
6. Varga Sára
7. Magyar Dániel Dávid
8. José Arturo OROZCO Jr.
9. Keskeny György Árpád
10. Evelina DAVLIEVA
11. Reem H. I. ALADIN

1. Muhammad Soban BHUTTA
2. Mercedes Amy SCHULZ
3. Nikol Marieta ARGYROU
4. Laczkó Petra
5. Szabella Balázs
6. Miklós Renáta Dalma
7. Bakó Benedek
8. Magyar Dániel Dávid
9. Varga Sára
10. Timár Petra
11. Mészáros Csaba

A támogatási sorrendek az alábbi sorrendben fognak megjelenni:

  • 1. helyen a 1. sz. javasolt támogatási sorrend,
  • 2. helyen a 2. sz. javasolt támogatási sorrend.

Ha a szavazó nem a javasolt támogatási sorrendre teszi a voksát, akkor külön tudja rangsorolni a jelölteket. A jelöltek az alábbi sorrendben jelennek meg a szavazólapon:

(a jelöltek nevére kattintva a leadott pályázataik nyilvános része érhető el – személyes adatok, mint lakcím, telefonszám, stb. nélkül)

Mészáros Csaba
Bakó Benedek
Miklós Renáta Dalma
Bényi Botond Boldizsár

Nikol Marieta ARGYROU

Timár Petra
Evelina DAVLIEVA
Varga Sára
Keskeny György Árpád
Mercedes Amy SCHULZ
Reem H. I. ALADIN
Magyar Dániel Dávid
José Arturo OROZCO Jr.
Laczkó Petra
Szabella Balázs László
Pásztor Simon Péter

 

Muhammad Soban BHUTTA

Az idei választás során 11 hely kerül kiosztásra a Küldöttgyűlésben. A megválasztott küldöttgyűlési képviselők egyben elnökválasztó elektorokká válnak, mandátumuk a megválasztásukat követő második rendes választás eredményének véglegessé válásáig szól (kivéve a Választási Szabályzatban meghatározott különleges eseteket).

A megmaradt küldöttgyűlési mandátumokról az alábbi határozat rendelkezik.

A választás folyamán a Választási Képviselő nyomon követi a részvételi adatokat, hogy teljesül-e a 2011. évi CCIV. törvény 25%-os részvételi feltétele. A szavazási időszak végéről legkésőbb a szavazási időszak vége előtti 3. napon dönt a Választási Képviselő.

Felmerülő kérdés esetén forduljatok bizalommal a Választási Képviselőhöz a hok.vk@semmelweis.hu e-mail címen.