Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. szeptember 23.
391128 Összes oltás

Az alábbi témákra kattintva további tájékoztatók olvashatóak.
Leírásunkat az épületben lévő 5 előadóteremre
illetve 6 darab szemináriumi teremre, aulára illetve az első emeleti karzatra vonatkozóan állítottuk össze.
Kérjük, hogy az Eszközpark menüben lévő részletes technikai adatokat is tanulmányozzák.

Vetítés

Fontos: All-In-One PC-ink nem rendelkeznek dvd-olvasóval, ezért cd-t, dvd-t csak előzetes egyeztetést követően tudunk biztosítani!

Vetítés az előadótermekben: Az előadótermekben beépített asztali számítógépek (ún. All-In-One PC-k) vannak, de természetesen van lehetőség laptop beüzemelésére is VGA (D-sub) vagy HDMI csatlakozás segítségével. Amennyiben laptopja más típusú aljzattal rendelkezik, úgy lehetőleg gondoskodjon a megfelelő adapterről, ez főleg a hordozható Machintos gépekre vonatkozik.
Az előadótermek közt lehetőség van mind hang- mind képközvetítésre (a nagyobb termekből a kisebb termek felé illetve az egyforma kapacitású előadótermek között – KÉP). Ennek részleteiről szintén az Informatika Osztály munkatársai tudnak felvilágosítást adni.

Vetítés a szemináriumi termekben: A szemináriumi termekben beépített asztali számítógépek (ún. All-In-One PC-k) állnak rendelkezésre, de megoldható, hogy laptopot VGA (D-sub) vagy HDMI csatlakozás segítségével üzemeljünk be. A teremben található projektorokhoz távirányító igényelhető a recepción, melyet használat után a recepcióra kell visszavinni. Fontos, hogy a nap utolsó előadója a teremben lévő oktatástechnikai eszközöket kapcsolja ki, de ne áramtalanítsa!

Vetítés az aulában: Full HD minőségű LED-falunk segítségével erre is van lehetőség.

Hangosítás

Hangosítás az előadótermekben: Előadók számára a 3 nagy előadóteremben (Szent-Györgyi, Hevesy, Békésy) folyamatosan rendelkezésre áll 1 darab mikroport, illetve kérés esetén további 3 darab rádiós kézi mikrofon. Az első emeleti előadótermekben (Beznák, Hári) az előadók számára azonban nem szükséges hangosítás. Rendezvények alkalmával további vezetékes illetve rádiós mikrofonok igényelhetőek korlátozott mennyiségben. A beépített számítógépek illetve a hordozható laptopok számára kihangosítást tudunk biztosítani.

Hangosítás a szemináriumi termekben: A szemináriumi termekben az előadók számára nem szükséges hangosítás. A beépített számítógépek illetve a hordozható laptopok számára kihangosítást tudunk biztosítani.

Hangosítás az aulában: Kisebb volumenű rendezvények esetén lehetőség van beszéd hangosításra, kisebb zenekari hangosításra.

Számítógépek, Eszközök

Az Eszközpark információk között olvasható, mely termekben, milyen beépített számítógépek vannak, illetve milyen lehetőség van saját laptop illetve eszköz beüzemelésére.

Az előadótermek illetve szemináriumi termek konkrét, részletes technikai eszközeiről az Eszközpark menüpontban tájékozódhat. Termeinkben hagyományos, krétával használható zöldtáblák valamint táblafilccel használható fehértáblák is vannak. Ez alól az 1-es és 4-es szemináriumi terem kivétel, ahol csak fehér mobiltábla használható. Kréta illetve filctoll a termekben található, azonban kérjük, hogy alkoholos (permanens) tollat ne használjanak.

Internet, Wifi

Épületünkben vezeték nélküli internet (WIFI) is elérhető. Az előadótermekben illetve szemináriumi termekben a beépített számítógépeken nagy sebességű internet érhető el.

Rendezvények számára használható WIFI hálózat neve: konferencia
Jelszó: Budapest2017

Bútorzat

Az előadótermekben fix rögzítésű széksorok vannak. A szemináriumi termekben található bútorok (asztalok, székek) mozgathatóak, ezért kérjük, hogy a teremhasználat végén a bútorokat az eredeti elrendezés szerint helyezzék vissza.

Teremvezérlés

Az előadótermekben lehetőség van az előadói pulpitusról a teremben lévő vetítést, hangosítást valamint a világítást vezérelni. A teremvezérléseket rendezvények alkalmával távolról is tudjuk kezelni. KÉP

Szünetjelző

A 3 alsó előadóteremben kiépítésre került szünetjelző, mely segítségével a előadások szünetidejét lehet az aulában kijelezni. A szünet végén a kijelző villog és a tábla hangjelzést ad. Videó a szünetjelzőrőldihető el.

Asztalok, székek, parafatáblák

Rendezvények számára asztalokat tudunk biztosítani, melyek mérete 180 x 80 cm. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 3 fő kényelmesen fér el mellette (4 fő is elfér, csak kicsit szűkösebben). Az asztalok terhelhetőségéről nincs pontos információnk. Parafatáblák szintén igényelhetőek. Mérete: ~ 90 x 130 cm.

Aula információk

Az aula kiváló helyszíne lehet grandiózus programoknak, kiállításoknak, táncversenyeknek, díszvacsorának, filmforgatásnak. Aulában történő hangosítást illetve vetítést korlátozott módon tudunk biztosítani, ennek részleteit a rendezvényszervezés során lehet egyeztetni.

Vitrinek

Az aulában összesen 11 (9+2) darab, az első emeleten pedig 5 darab vitrin áll rendelkezésre. Méretük: 83 x 183 x 9 cm (szé/ma/mé) cm

PhD védőknek

PhD védésekhez elsősorban a Hári és Beznák termeket ajánljuk. Ezekhez a termekhez kapcsolódó belső terasz kiváló helyszíne lehet a védést követő vendéglátásnak. Amennyiben más előadó termet venne igénybe, úgy vendéglátás helyszíneként az aulát lehet igénybe venni. Felhívjuk a figyelmet hogy a bizottságok részére külön termet biztosítani nem tudunk.

Ruhatár

Ruhatár helyiséget az aulában, a Hevesy illetve Békésy termek előtt tudunk biztosítani. Amennyiben igénybe szeretné venni, úgy kérjük, ezt jelezze. Ruhatárhoz személyzetet nem tudunk biztosítani.

Plakát, felirat, molinó elhelyezése

Általánosságban elmondható, hogy az épület felületeire csak olyan módon szabad plakátokat, feliratokat kihelyezni illetve ragasztani, hogy azok (a rendezvény után) az épületben történő károkozás nélkül eltávolíthatóak, leszedhetőek legyenek. Rendezvények alkalmával molinó kihelyezése a főbejárat fölé lehetséges.  A molinó maximum 5 x 2 méteres méretű, kötéllel befűzhetőnek kell lennie. A felhelyezésben az épület műszaki munkatársai tudnak segíteni.

Menekülési útvonal

A földszinti és 1. emeleti alaprajzon a zölddel jelölt menekülési útvonalat üresen kell hagyni!

Parkolás

>Parkolással kapcsolatos információkat a rendezvényszervezőtől kaphat.