Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. október 14.
401837 Összes oltás

Órarend jellegű teremigényekkel kapcsolatosan segítség kérhető Kovács Diánától

Órarenden kívüli illetve rendezvény jellegű teremigényeket a Neptunon keresztül igényelhetnek. Ezeket az igényeket munkanapokon 24 órán belül bíráljuk el. Neptun hozzáférés hiányában segítség kérhető  Sándor Natáliától.

Figyelem! A termek illetve az épület egyes területeinek foglaltsága a szorgalmi-, vizsga-, oktatási szünet valamint nyári időszakokban eltérő, ezért termet ezek függvényében tudunk biztosítani.

A termekkel kapcsolatos műszaki, technikai információk az EOK Informatikai Osztály munkatársaitól kérhető.

Technikai ügyelet elérhetőségei az előadó- és szemináriumi termekhez:
Hétköznapokon 7:30-15 óra között: Kovács Tibor
Hétköznapokon 15-21 óra között: Tálosi Gábor
Hétvégi ügyelet csak előre egyeztetve lehetséges!


Az alábbi témákra kattintva további tájékoztatók olvashatóak.
Leírásunkat az épületben lévő 5 előadóteremre
illetve 6 darab szemináriumi teremre, aulára illetve az első emeleti karzatra vonatkozóan állítottuk össze.
Kérjük, hogy az Eszközpark menüben lévő részletes technikai adatokat is tanulmányozzák.

Vetítés

Fontos: All-In-One PC-ink nem rendelkeznek beépített cd/dvd-olvasóval, ezért ilyen eszközt csak előzetes egyeztetést követően tudunk biztosítani!

Vetítés az előadótermekben: Az előadótermekben beépített asztali számítógépek (ún. All-In-One PC-k) vannak, de természetesen van lehetőség laptop beüzemelésére is VGA (D-sub) vagy HDMI csatlakozás segítségével. Amennyiben laptopja más típusú aljzattal rendelkezik, úgy lehetőleg gondoskodjon a megfelelő adapterről, ez főleg a hordozható Machintos gépekre vonatkozik.
Az előadótermek közt lehetőség van mind hang- mind képközvetítésre (a nagyobb termekből a kisebb termek felé illetve az egyforma kapacitású előadótermek között – KÉP). Ennek részleteiről szintén az Informatikai Osztály munkatársai tudnak felvilágosítást adni.

Vetítés a szemináriumi termekben: A szemináriumi termekben beépített asztali számítógépek (ún. All-In-One PC-k) állnak rendelkezésre, de megoldható, hogy laptopot VGA (D-sub) vagy HDMI csatlakozás segítségével üzemeljünk be. A teremben található projektorokhoz távirányító igényelhető a recepción, melyet használat után a recepcióra kell visszavinni. Fontos, hogy a nap utolsó előadója a teremben lévő oktatástechnikai eszközöket kapcsolja ki, de ne áramtalanítsa!

Vetítés az aulában: Vetítést előre egyeztetve, korlátozott módon van lehetőségünk biztosítani. Jelenleg ezt projektor illetve vetítővászon segítségével tudjuk megoldani, de tapasztalataink alapján az aulában történő vetítés csak a kinti, sötét környezet mellett tud jól megjelenni. Napközben, fényes időjárás mellett történő vetítés nem tud szépen megjelenni.

Hangosítás

Hangosítás az előadótermekben: Előadók számára a 3 nagy előadóteremben (Szent-Györgyi, Hevesy, Békésy) folyamatosan rendelkezésre áll 1 darab mikroport, illetve kérés esetén további 3 darab rádiós kézi mikrofon. Az első emeleti előadótermekben (Beznák, Hári) az előadók számára azonban nem szükséges hangosítás. Rendezvények alkalmával további vezetékes illetve rádiós mikrofonok igényelhetőek korlátozott mennyiségben. A beépített számítógépek illetve a hordozható laptopok számára kihangosítást tudunk biztosítani.

Hangosítás a szemináriumi termekben: A szemináriumi termekben az előadók számára nem szükséges hangosítás. A beépített számítógépek illetve a hordozható laptopok számára kihangosítást tudunk biztosítani.

Hangosítás az aulában: Kisebb volumenű rendezvények esetén lehetőség van beszéd hangosításra, kis zenekari hangosításra.

Interaktív projektor

Előadótermeinkben az “Easy Interactive Tools” szoftver segítségével lehetőség van interaktív táblaként használni a termekben lévő fehértáblát. A szoftvert elsősorban oktatók számára ajánljuk.

Számítógépek, Eszközök

Az előadótermek illetve szemináriumi termek konkrét, részletes technikai eszközeiről az Eszközpark menüpontban tájékozódhat. Termeinkben hagyományos, krétával használható zöldtáblák valamint táblafilccel használható fehértáblák is vannak. Ez alól az 1-es és 4-es szemináriumi terem kivétel, ahol csak fehér mobiltábla használható. Kréta illetve filctoll a termekben található, azonban kérjük, hogy alkoholos (permanens) tollat ne használjanak.

Internet, Wifi

Az előadótermekben illetve szemináriumi termekben a beépített számítógépeken nagy sebességű internet érhető el. Épületünkben a különböző csoportok számára azonban vezeték nélküli internet (WIFI) is elérhető.

Kik használhatják? Hálózat neve Felhasználónév / Jelszó
Intézeti dolgozók / Oktatók Intézeti titkárságon kell megérdeklődni* Intézeti titkárságon kell megérdeklődni
Külső személyek EOKGuest

guest / eokguest

Bútorzat

Az előadótermekben fix rögzítésű széksorok vannak. A szemináriumi termekben található bútorok (asztalok, székek) mozgathatóak, ezért kérjük, hogy a teremhasználat végén a bútorokat az eredeti elrendezés szerint helyezzék vissza.

Teremvezérlés

Az előadótermekben lehetőség van az előadói pulpitusról a teremben lévő vetítést, hangosítást valamint a világítást vezérelni. Oktatók számára a rendszer megismerését kérésre az Informatikai Osztály munkatársai biztosítják. A teremvezérléseket rendezvények alkalmával távolról is tudjuk kezelni. KÉP

Szünetjelző

A 3 alsó előadóteremben kiépítésre került szünetjelző, mely segítségével a előadások szünetidejét lehet az aulában kijelezni. A szünet végén a kijelző villog és a tábla hangjelzést ad. Videó a szünetjelzőről.