Órarend

Órák: csütörtök, 16:00 – 17:30

A kurzus első órája: 2023/09/14

Helyszíne: Élettani intézet könyvtára (EOK, „A” fésű, 3. emelet), illetve a Zoom rendszer (online), a link a Moodle rendszeren keresztül érhető el.

Az előadásokról felvétel készül ami követhető élőben, illetve később visszanézhető a Moodle rendszerben.

Leírás

A kurzus folyamán a hallgatók megismerkednek a bioinformatikában, biostatisztikában és adatelemzésben elterjedten használt Python programozási nyelvvel, valamint a kutatási projektek és kísérletes adatok megfelelő menedzselésével. Ez a nyelv széles körben használt az általános “data science”, valamint a bioinformatika és a biostatisztika területén is. A kurzushoz előzetes programozási ismeretekre nincs szükség. A tavaszi félévben ,,Adatelemzés és programozás orvos biológusoknak II.” címmel a tanultakra építve komolyabb adatelemzési, adatvizualizálási módszerek, gépi tanulás és szekvenálási elemzések elsajátítására is lesz lehetőség.

A kurzus elvégzéséhez a hallgatóknak Windows, Mac vagy Linux operációs rendszerű, saját számítógépre lesz szükségük, ami nem tablet, Chromebook vagy hasonló, és adminisztrátori jogosultsággal rendelkeznek rajta, továbbá Google belépésre is szükség lesz.

Az előadásokat Cserző Miklós tartja.