Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. október 18.
404045 Összes oltás

Órarend

Órák: szerda, 16:30 – 18:00

A kurzus első órája: 2021/09/15

Helyszíne: Zoom rendszer (online).

Az előadásokról Zoom felvétel készül ami követhető élőben, illetve később visszanézhető a Moodle rendszerben.

Figyelem!!!

A kurzus nem várt népszerűsége miatt néhány változtatást kellett bevezetni. A tervezett 20 hallgató helyett a hallgatók jelenlegi létszáma 60 felett van, ami az eredetileg tervezett jelenléti oktatást technikai korlátok miatt nem teszi lehetővé, ezért a kurzust részben online formában kell megtartanunk. Az első órát online tartjuk Zoom rendszerben 2021.09.15.-én 16.30-kor, a link a Moodle-n keresztül érhető el.

 

A kurzus videófelvételeit moodle rendszerben megosztjuk, illetve a tananyaghoz kapcsolódó feladatokat, egyéb videókat, linkeket is itt lehet majd elérni. A moodle oldal és kurzus honlapja is folyamatosan frissül.
 
Személyes részvételre is tervezünk lehetőséget biztosítani, ennek a formáját az első órán fogjuk megbeszélni.

 

Találkozunk jövő szerdán 16.30-kor.
 

Leírás

A kurzus folyamán a hallgatók megismerkednek a bioinformatikában, biostatisztikában és adatelemzésben rendszeresen használt R és Python programozási nyelvvel, valamint a kutatási projektek és kísérletes adatok megfelelő menedzselésével. Mindkét programozási nyelv igen elterjedt és rendszeresen használt általános “data science”, valamint bioinformatika és biostatisztika területen is. A kurzushoz előzetes programozási ismeretekre nincs szükség. A tavaszi félévben ,,Adatelemzés és programozás orvos biológusoknak II.” címmel a tanultakra építve komolyabb adatelemzési, adatvizualizálási módszerek, gépi tanulás és szekvenálási elemzések elsajátíttásárais lesz lehetőség.

A kurzus elvégzéséhez a hallgatóknak Windows, Mac vagy Linux operációs rendszerű, saját számítógépre lesz szükségük, ami nem tablet, Chromebook vagy hasonló, és adminisztrátori jogosultsággal rendelkeznek rajta.

Az előadásokat Barsi Szilvia, Cserző Miklós és Turu Gábor tartja.