Betűméret: A A A

Bemutatkozás

Kedves Látogató!                                                    Aktuális TDK és PhD felhívások

Szeretettel köszöntjük a Semmelweis Egyetem III. Sz. Belgyógyászati Klinika Kutatólaboratóriumának honlapján!

Kutatólaboratóriumunkban Egyetemünk alaptevékenységinek hármas egységében látjuk el feladatainkat.

A laboratóriumban 5 kutatócsoportban folyik kutatómunka, kutatási feladatainkat nyílt pályázati rendszerekben elnyert támogatások keretei között végezzük. Az elmúlt években számos tudományos előadásban, hazai és külföldi szakcikkben, könyvfejezetben és könyvben számoltunk be eredményeinkről, melyekről a publikációs listák segítségével alkothat képet. Új és hasznosítható eredményeink alapján az utóbbi években három szabadalom benyújtására került sor laboratóriumunkból. Az egyes munkacsoportok érdeklődési területét, témáit, jártasságát, pályázatait, munkatársait és publikációit a megfelelő menüpontokban összegeztük.

A III. Sz. Belgyógyászati Klinikán folyó betegellátásban laboratóriumunk munkatársai két területen vesznek részt. Egyrészt a komplement diagnosztikai laboratóriumban hazai viszonylatban egyedülálló teljességben foglalkozunk a komplementrendszer vizsgálatával immunkémiai és molekuláris biológiai módszerekkel. A komplementrendszer vizsgálata autoimmun betegségekben, egyes fertőző betegségek kapcsán és két ritka betegség esetén, herediter angioödémában és hemolitikus urémiás szindrómában indokolt.

Másrészt a III. Sz. Belgyógyászati Klinikán folyó járó- és fekvőbeteg ellátás keretein belül végezzük az Országos Angioödéma Központban történő betegellátást.

A fent felsorolt betegségekről, az elérhető laboratóriumi vizsgálatokról és az ezekkel kapcsolatos általános tudnivalókról helyeztünk el információkat a „betegellátás” menüpontban.

Oktatási feladatainkat a graduális, posztgraduális és szakorvos képzésben tartott előadásaink, tudományos diákkörös témavezetői, konzulensi és PhD témavezetői feladataink jelentik. Az egyes témákat, előadásokat és kurzusokat a megfelelő menüpontokban foglaltuk össze.

Bízunk benne, hogy megtalálja azt az információt, amelyet keres! Amennyiben szüksége lenne további adatokra vagy segítségre, bátran keressen fel minket a „kapcsolat” menüpontban megadott elérhetőségeken!