a Semmelweis Egyetem
47 nap
18 óra
22 perc
28 mp

A Tanszék elsődleges oktatási tevékenysége a klinikai és mentálhigiéniai felnőtt és gyermek szakpszichológus szakképzés, amelynek időtartama négy év. A képzés integratív szemléletű, a klinikai pszichológia mai fejlettségének megfelelően olyan korszerű tudást kínál, amely magában foglalja a pszichodinamikus, kognitív – viselkedésterápiás és rendszerszemléletű pszichoterápiás képzést. A jelöltek elméleti, gyakorlati és szupervíziós képzésben részesülnek, megismerkednek a klinikai pszichológia alkalmazási lehetőségeivel a medicina különböző területein.

A Tanszék a klinikai szakpszichológus szakképzés mellett klinikai pszichológiai és mentálhigiénés témakörben továbbképző tevékenységet is folytat a folyamatos szakorvosképzés keretében: kötelező szinten tartó tanfolyamokat, kezdő és haladó szintű kognitív terápiás tanfolyamokat tartanak a következő témákban: a személyiségzavarok kezelése, asszertív tréning, metakognitív és mindfulness módszerek.

A graduális képzés keretében „Az öngyilkossági veszélyállapot felismerése és megelőzése” c. kötelezően választható és „Az orvosi hivatás kritikus helyzetei és a velük való megküzdés” c. szabadon választható kurzusokat tartanak.

A Tanszék az „Egészségtudományok” Doktori Iskola képzésében témavezetőként és kurzusvezetőként egyaránt részt vesz.

Emellett a Tanszék képzőhelyként részt vesz az ELTE magyar és angol nyelvű pszichológus képzésében graduális szinten.