a Semmelweis Egyetem
80 nap
13 óra
0 perc
6 mp

1. Olyan szakemberek képzése, akik kompetens módon, széles alapokon nyugvó tudással tudnak részt venni az egészségügy keretei között a betegellátásban. Mivel a klinikai pszichológia oktatása elképzelhetetlen praktizálás nélkül, a Tanszék egyik célja magas szakmai színvonalú diagnosztikus és ambuláns pszichoterápiás ellátás működtetése, amely megjeleníti a módszerek sokszínűségét, elsőbbséget adva a modern költséghatékony eljárásoknak („center of excellence”), mivel ezek jelentős mértékben alulreprezentáltak a hazai egészségügyben. Ez az ambulancia egyben a képzésre felvettek egyik gyakorlóhelye.

2. Gyógyítás: a fentebb említett pszichoterápiás ellátóhely működtetése ugyanakkor lehetőséget nyújthat az oda érkező betegek számára egyéni, páros, család vagy csoportos formában klinikai pszichológiai rendelés igénybevételére és szoros kapcsolat kiépítésére a családorvosokkal (részükről folyamatos panasz, hogy nincs hova továbbküldeni a hozzájuk pszichés panaszokkal érkezőket).

3. Kutatás: olyan klinikusok képzése, akik képesek vizsgálatokkal, hatékonysági mutatókkal alátámasztani tevékenységüket, továbbá a klinikai pszichológia fejlődését színvonalas kutatásokkal elősegíteni.