A kísérletes sebészeti munkacsoport várja a kutatás iránt érdeklődő II-V. éves hallgatók jelentkezését. A TDK munka során a hallgatóknak lehetősége nyílik bekapcsolódni a sebészeti határterületeket is magába foglaló preklinikai vizsgálatokba, amelyek középpontjában a prehabilitáció áll. A kutatócsoport jelenleg kísérletes modellben vizsgálja a preoperatív állóképességi és rezisztencia edzés szerepét a nagy kockázatú colorectalis sebészeti betegek műtéti rizikójának csökkentésében.
 
A Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikán TDK munkát végző hallgatók kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt években mind az egyetemi- és országos TDK konferenciákon, mind a rektori pályázatokon és szakdolgozat védéseken. Mindemellett a hallgatóknak lehetősége nyílik hazai és külföldi szakmai konferenciákon való részvételre, továbbá hazai és nemzetközi lapokban történő publikációra.
 
Jelentkezéshez az önéletrajzokat és rövid motivációs leveleket Dr. Kovács Szabina várja a kovacs.szabina@stud.semmelweis.hu email címre.