2024. május 3-án, az alsóbb évfolyamosok kreatív, újrahasznosítható díszbe öltöztették iskolánkat, a ballagtatók útravalónak szánt mottói kerültek az osztálytermek tábláira. Virágcsokrok, ballagási tarisznya és újdonságként ballagási kalap jelezte, a 12. évfolyamnak és a 11.SZ osztálynak véget ér valami és egyben elkezdődik valami új is.

„Ballag már a vén diák, tovább, tovább…”
kezdte Pintér Ádám 11.C osztályos tanuló búcsúztatóját az alsóbb évfolyamosok nevében.
Kedves ballagó Diáktársaim! 
Az ismert dalt énekeltétek, miközben végigjártátok a folyosókat, így együtt talán utoljára. A „ballag”, a „ballagás” az Értelmező kéziszótár szerint: lassú, ráérős járás, illetve az iskolákban a végzős diákok ünnepélyes búcsúja. Talán jobban illene erre az eseményre az elváláskor, az elköszönéskor használt „búcsú” szó, hiszen a ballagás tényleg elköszönés. Elköszöntök az iskolától, tanáraitoktól, diák- és osztálytársaitoktól. Ez a ballagás hagyományos értelmezése.
Az idei ballagás azonban rendhagyó: többségetek marad velünk a következő tanévben is. Nyilván érzitek, hogy a folytatás már nem hasonlít a régihez, a megszokotthoz.
Ezért hát mi is búcsúzunk tőletek, kicsit szomorúan: ha az elmenőkkel barátokat, szerelmeket is búcsúztatunk. Kicsit irigykedve viszont: vajon egy év múlva nekünk is sikerül idejutnunk, ahogyan most nektek?
De együtt is érzünk veletek, hiszen most az érettségi vár rátok!
Valamennyi alsós diáktársam nevében azt kívánom, hogy minden a terveitek szerint alakuljon akkor is, ha elhagytátok az iskolát, akkor is, ha folytatjátok tovább a megszokott környezetben, itt a Raoul falai között!

Iskolánk igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a Ballagás kiemelkedő jelentőségű az iskolai rendezvények sokaságában. Mindannyiunknak – iskolának, tanulónak, szülőnek – egy számadás az eltelt évekről, búcsúzás a középiskolás évektől és előre tekintés a jövőbe. Kiemelte, hogy a 12. évfolyamosok az évek múlásával egyre jobb tanulmányi eredményt értek el. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a 12.E osztály – a szakmai gyakorlati jegy nélkül is – 4,35-ös átlagot ért el és a ballagó 134 diák összesen 88 tantárgyi dicséretet kapott év végén. Átadta a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákoknak az okleveleket, jutalomkönyveket és a Móra alapítvány Wallenberg-díját is!

A 2023/2024. tanévben a Wallenberg-díjat megosztva kapta Takáts Zsófia Dorottya 12.B (pedagógia szakgimnázium) és Fekete Miklós 12.C (egészségügy technikum) osztályos tanuló.

Takáts Zsófia Dorottya, kitűnő tanulmányi eredményéért, az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjében való sikeres szerepléséért, az osztályprogramok szervezésében való aktív részvételéért volt érdemes a díjra.

Fekete Miklós, a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Versenyen elért 3. helyezéséért, az iskolai diákönkormányzatban végzett munkájáért, az iskolai programok megvalósításában való aktív részvételéért és kiemelkedő tanulmányi teljesítményéért kapta a díjat.

Gratulálunk!

Sok sikert kívánunk a vizsgákhoz!