Betűméret: A A A

Gyógytorna

A gyógytorna jelentősége az onkológiai betegek számára

 A daganatos betegeknél alkalmazott gyógytorna a komplex rehabilitáció szerves része, amelynek kedvező élettani, lelki és életminőséget javító hatásai vannak.

Az onkológiai mozgásterápiának a betegség bármely stádiumában létjogosultsága van, amely a legtöbb esetben egyénre szabottan, reális célkitűzéssel megtervezett gyakorlatsor, amely figyelembe veszi a beteg aktuális (fizikai, lelki, szociális) állapotát, a felmerülő beavatkozásokat (kemo-, sugárterápia), a beteg onkológiai állapotát (státuszát), a társbetegségeket (magasvérnyomás, depresszió, szívbetegségek), a családi és szociális hátteret (családtagok együttműködése), a mozgást akadályozó tényezőket (reménytelenség-, értéktelenség-érzet, fokozott, tartós szorongás), és az aktivitáshoz szükséges segédeszközöket.

Az általános gyógytorna legfőbb jellemzője, hogy a beteget testi-lelki (pszichoszomatikus) egységnek tekinti, és a gyógytorna lazító, megéreztető, támogató elemeit alkalmazza. Segítséget nyújt az izmok letapadása, az izomgörcsök kialakulása, az izmok gyengülése és a szövődmények, valamint a védekező testtartás kialakulásának megelőzésében, illetve helyreállításában.

Jelentkezni személyesen: 1083 Budapest, Tömő utca 25-29. VI. em, tornaterem

H-P 7-15-ig Juhász Ágnes gyógytornásznál

telefonon: +36 20 670 1027

A kezelést csak a Semmelweis Egyetem Onkológiai Profiljában kezelt betegek vehetik igénybe!

Az alábbi elérhetőségi adatok nem használhatók fel az 1995. évi CXIX. törvény szerinti kutatás és közvetlen üzletszerzés céljára.