Tisztelt Látogató!
Tisztelt Kollégák!
Tisztelt Érdeklődők!  

A Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika, Onkológiai Profiljának keretein belül Dank Magdolna Professzor Asszony vezetésével a  közelmúltban megalakult Gyógyszer- és Betegbiztonsági Kutatócsoport összefogva számos hazai szakmai- és betegszervezettel átfogó hazai kampány megszervezését tűzte ki célul, hogy előmozdítsák a hazai beteg- és gyógyszerbiztonsági környezet fejlődését, támogassák a biztonságos gyógyszeralkalmazást, a laikus edukációt, valamint felhívják a figyelmet a betegek kulcsszerepére a beteg- és gyógyszerbiztonságot érintő folyamatokban. A kezdeményezés szervesen kapcsolódik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) idei, Betegbiztonság Világnapja – 2023. szeptember 17. – alkalmából meghirdetett „Engaging patients for patient safety” című kampányához.  

  

A kéthetes kampány során workshopok és előadások kerülnek megrendezésre, amelyeket ezúton szeretnénk az Önök figyelmébe ajánlani:   

  • Szakmai és tudományos rendezvény első sorban egészségügyi szakembereknek:

    Beteg- és Gyógyszerbiztonság – Betegekkel betegekért c. tudományos ülés
    Időpont: 2023. szeptember 14. (csütörtök) 15:00 – 17:00
    Helyszín: Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika, Onkológiai Profil, Nagyelőadó – 1085 Budapest, Baross utca 23-26. (egykori Transzplantációs Klinika épülete)
    Az eseményt on-line is követhető az alábbi linken: https://semmelweis.zoom.us/j/98663110515
  • Laikusoknak, betegeknek, hozzátartozóknak szóló szabadegyetem:

    Beteg- és Gyógyszerbiztonsági Szabadegyetem – Betegekkel betegekért c. rendezvényére
    Időpont: 2023. szeptember 21. (csütörtök) 15:00 – 17:00
    Helyszín: Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika, Onkológiai Profil, Nagyelőadó – 1085 Budapest, Baross utca 23-26. (egykori Transzplantációs Klinika épülete)
    Az eseményt on-line is követhető az alábbi linken: https://semmelweis.zoom.us/j/97124429216

Továbbá szeretném az Ön és kollégáinak figyelmébe ajánlani az egészségügyben, gyógyszeriparban, hatósági szerveknél (állam- és közigazgatási terület) dolgozó egészségügyi szakembereknek és betegszervezeti képviselőknek meghirdetett workshopunkat is – amelyek ugyanezen eseménysorozat kapcsán kerülnek megrendezésre. A gyakorlatorientált workshopra várjuk rezidens kollégák és fiatal, vagy akár tapasztaltabb, a téma iránt érdeklődő orvoskollégák, illetve egészségügyi szakdolgozók jelentkezését is, valamint várjuk betegszervezetek tagjait és képviselőit, hogy csatlakozzanak a „Legyen Ön is Farmakovigilancia Nagykövet!” felhívásunkhoz. A workshopok gyógyszerbiztonsági ismereteket adnak át gyakorlatias megközelítésben, amit a betegszervezeti képviselők tovább tudnak adni tagságuknak segítve a betegek tudatosabb és biztonságosabb gyógyszerhasználatát, illetve amit az egészségügyi szakemberek a mindennapi gyógyító munka során is hasznosítani tudnak. Az események ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

  • Workshop I – Elsősorban egészségügyi szakembereknek:

    Gyógyszerbiztonsági Workshop Egészségügyi Szakembereknek – Legyen Ön is Farmakovigilancia Nagykövet!
    Időpont: 2023. szeptember 13. (szerda) 14:00 – 16:00
    Helyszín: Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika, Onkológiai Profil, Nagyelőadó – 1085 Budapest, Baross utca 23-26. (egykori Transzplantációs Klinika épülete).
    A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni Dr. Madarász Bálint kollégánknál, a  madarasz.balint@semmelweis.hu e-mail címen lehet.
    Az esemény online is követhető az alábbi linken: https://semmelweis.zoom.us/j/95922932352
  • Workshop II. – Elsősorban betegszervezeti képviselőknek:

    Gyógyszerbiztonsági Workshop Betegszervezeti Képviselőknek – Legyen Ön is Farmakovigilancia Nagykövet!
    Időpont: 2023. szeptember 20. (szerda) 14:00 – 16:00
    Helyszín: Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika, Onkológiai Profil, Nagyelőadó – 1085 Budapest, Baross utca 23-26. (egykori Transzplantációs Klinika épülete).
    A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni Dr. Madarász Bálint kollégánknál, a  madarasz.balint@semmelweis.hu e-mail címen lehet.  

Örömmel vesszük, ha a meghívónkat továbbítják kollégáiknak.
Megtisztelő részvételüket előre is köszönjük! Bármilyen kérdés esetén készséggel állunk szíves rendelkezésükre! 

 

Tisztelettel:
Dr. Balázs Máté Ádám
a kutatócsoport titkára