Hagyományteremtő ünnepi vacsora a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának körében

2016. december 9-én a Semmelweis Egyetem Onkológia Központja hagyomány- teremtő ünnepi vacsorát tartott a Karácsonyra való ráhangolódás jegyében. Önálló intézményi egységként, a Belgyógyászati Klinikától függetlenül először került sor ilyen jellegű eseményre, melyen több mint 50 alkalmazott gyűlt össze. A vacsorát Dank Magdolna Igazgató Asszony nyitotta meg évértékelő beszédjével, melyben említést tett az önálló intézményi lét kihívásairól és előnyeiről, a kórházi munka tapasztalatairól és hatékonyságáról, a hivatástudat fontosságáról, az intézményi egységben zajló kutatások gyakorlati relevanciájáról, az innovációs szándékokról. Továbbá olyan fejleményekről számolt be, mint a személyi állomány bővítése, az intézmény betegkomfort- és dolgozói életszínvonal-növelő törekvése, illetve a csoporttudatnak az intézményi egység hatékony munkájában betöltött jelentősége is kihangsúlyozásra került.

A beszédet követően sor került az elmaradhatatlan mikulásnapi ajándékok kiosztására a kiskorú gyermekkel rendelkező kórházi dolgozók részére. Ezután megkezdődhetett a vacsora, a vendégek egy, korábban megszavazott menü többféle elő- és főételéből, valamint desszertjéből választhattak maguknak ünnepi fogást. A nagy megelégedéssel nyugtázott lakoma szakmai ízektől sem mentes beszélgetések közepette telt, melynek során az új és a régi alkalmazottak közelebbről is megismerhették egymást, hiszen a mindennapi munkavégzés forgatagában erre kevésbé adott a lehetőség. A vacsorát követően a kollégák java hazatávozott, ám a fiatalság nagy része – önszerveződő alapon – party-hangulattól átitatva belesétált az éjszakai életbe.

A Semmelweis Egyetem Onkológiai Központ önálló intézményi egységként most először tartott ünnepi vacsorát, amely ezután is megrendezésre kerül minden évben, ily módon adva hangsúlyt a szakmai összetartás és összetartozás fontosságának, valamint így juttatva kifejezésre az intézményi élet ceremoniális aspektusainak csoportkohéziós szempontú jelentőségét. Az Onkológiai Központ idei éve tapasztalatokban és fejlesztésekben gazdagon telt el, felkészülve egy újabb év megpróbáltatásaira és innovációira.