Nemzetközi stratégiánk egyik alapeleme az egyetem felső vezetése által megfogalmazott cél: a legjobb 100 felsőoktatási intézmény közé pozicionálni egyetemünket a felsőoktatási intézményeket osztályozó és rangsoroló nemzetközi ranglistákban. Ehhez elengedhetetlen, hogy tovább fejlesszük nemzetközi kapcsolatainkat is, növeljük a Semmelweis Egyetem nemzetközi láthatóságát és erősítsük vezetőszerepünket Közép-Kelet-Európában és azon túl egyetemünk hármas küldetésének megfelelően az oktatás, kutatás és betegellátás területein. Egyetemünk idén ünnepli fennállásának 250 éves évfordulóját, mely alkalomból egy egész éven át tartó rendezvénysorozat keretében több nemzetközi érdeklődésre számot tartó esemény kerül megrendezésre. Ezek hozzájárulhatnak a Semmelweis Egyetem nemzetközi kapcsolati hálójának fejlesztéséhez, azaz a meglévő partnerségek erősítéséhez és új együttműködések kialakításához egyaránt. Emellett a jubileumi évforduló alkalmából az idei év egyik legfontosabb célkitűzésének intézményünk nemzetközi láthatóságának fejlesztését tekintjük.

A kapcsolatok minőségét a partnerek minősége és a megvalósított projektek szakmai tartalma adják, ezért törekszünk világosan megfogalmazott célok mentén a fenti feltételeket biztosító partnerségek kialakítására és fejlesztésére. 

A Semmelweis Egyetem 250 éves évfordulójának szellemében a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának küldetése, hogy a meglévő külföldi kapcsolatok ápolása mellett aktívan járuljon hozzá új kapcsolatok kialakítása révén Egyetemünk nemzetközi versenyképességének és hírnevének minél magasabb szintre emeléséhez.

Dr. Pop Marcel
Igazgató