Nemzetközi rangsorok

Az első egyetemi rangsor 2003-ban jelent meg, azóta egyre több szervezet foglalkozik a felsőoktatási intézmények értékelésével. Ezek eltérő számítási módszerekkel, általában többféle, az oktatás minőségét meghatározó objektív mérőszámok átlagolásával állítják fel a világ vagy egy adott régió legjobb felsőoktatási intézményeinek sorrendjét. A Semmelweis Egyetem évről-évre emelkedő helyet foglal el a hazai és nemzetközi összegyetemi és szakterületi rangsorokban is.

10 legnagyobb számban képviselt ország

Minden évben több mint 1500 hallgató szerez diplomát a Semmelweis Egyetem karain, és a frissen végzettek egy-három hónapon belül megtalálják első munkahelyüket is. A 2021/2022-es tanévben az egyetem hat karán négy nyelven több mint 12 ezer hallgató tanul, akik 5 kontinens 97 országának állampolgárai. Az alábbi 10 ország képviselteti magát a legnagyobb számban az egyetemen.

Nemzetközi hallgatók aránya a Semmelweis Egyetemen

A Semmelweis Egyetemen összesen több mint 12 ezer hallgató tanul, akiknek több mint egyharmada, 4 ezer hallgató a határainkon túlról érkezett. Az egyetem mind a 6 karán és Doktori Iskolájában képviseltetik magukat nemzetközi hallgatók, a legnagyobb számban az Általános Orvostudományi karon.