Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. október 17.
403265 Összes oltás

A Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságához tartozik a Nemzetközi Mobilitási Iroda, amely egyetemi szinten koordinálja az Európai Unió által finanszírozott mobilitási programokat.

Erasmus_plus_1Eddig az Erasmus program, amely a legnépszerűbb mobilitási programok közé tartozik, lehetőséget adott arra, hogy az Egyetem polgárai Európán belül csereprogramokban, illetve szakmai gyakorlatokban vehessenek részt. Az elmúlt években már rendszeresen meghaladta a százat a be- és kiutazó hallgatók száma, amely jól mutatja, hogy az Erasmus program szerves részét képezi a határon átívelő oktatásnak és tanulásnak. A Semmelweis Egyetemen maximális kihasználtsággal működnek az Európai Uniós programok, melyek egyaránt nagyszerű lehetőséget adnak az oktatóknak és hallgatóknak a szakmai fejlődésre, nemzetközi kultúrák megismerésére és felbecsülhetetlen értékű tapasztalatszerzésre.

Mivel a Semmelweis Egyetem mindig is elsődleges fontosságúnak tartotta a határokon átívelő tehetséggondozást, ezért teljes mértékben támogatja az új Erasmus+ programot. Az Európai Unió új mobilitási programja lehetőséget biztosít a tehetséges és fejlődni kívánó hallgatók számára, hogy akár Európán kívül is értékes tanulmányi és szakmai tapasztalatokat gyűjtsenek.

Az Európai Uniós mobilitási programok részletes leírásáért és a pályázati feltételekért kérjük, hogy látogassa meg a Nemzetközi Mobilitási Iroda honlapját.