A Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának alegysége a Nemzetközi Mobilitási Iroda, amely az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ mobilitási programon kívül a Semmelweis Egyetem polgárai számára hozzáférhető számos egyéb mobilitási programot koordinálja.

Az Erasmus+ program a legnépszerűbb mobilitási programok közé tartozik, amely lehetőséget ad arra, hogy az Egyetem polgárai európai és akár tengerentúli partnerintézményekben csereprogramokon, illetve szakmai gyakorlatokban vehessenek részt. Az elmúlt években rendszeresen meghaladta a százat a be- és kiutazó hallgatók száma, amely erősíti az Egyetem nemzetközi felsőoktatásban betöltött szerepét. Az évek óta maximális kihasználtsággal működő csereprogramok nem csak hallgatóknak, hanem oktatóknak és egyetemi dolgozóknak is lehetőséget nyújtanak nemzetközi tapasztalatszerzésre, így az Egyetem szerves részévé vált a határokon átívelő oktatás és tanulás.

NEMZETKÖZI MOBILITÁSI IRODA OLDALA

Az Európai Unió mobilitási programján kívül a Nemzetközi Mobilitási Iroda koordinálja az alábbi mobilitási programokat magyar hallgatók, kutatók és oktatók számára: 

CEEPUS EURAXESS
MAKOVECZ ÖSZTÖNDÍJ

Külföldi hallgatók számára az alábbi ösztöndíjlehetőségek érhetők el:

STIPENDIUM HUNGARICUM DIASZPÓRA FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ

VISITING STUDENT LEARNING OPPORTUNITIES