A Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinika 90 aktív ágyon állandó felvételes rendszerben végzi az V., VIII. kerületek, a ráckevei és az érdi kistérség akut ellátását. A 6 ágyas szubintenzív részleg  kezeli az acut ellátást igénylő neurológiai betegeket, beleértve az agyi ischaemiák thrombo­lysisét.

A stroke betegség mellett az idegrendszeri degeneratív betegségek, mozgászavarok, dementiák, izom-, neuroimmu­noló­giai, neurogenetikai daganatos, fájdalom-, epilepsziás és a környéki idegrendszeri betegségek gyógyítása is folyik intézményükben, ahol 1975-től működik „Par­kinson-központ”. 12 speciális ambulancián fogadunk cerebrovascularis, fejfájás-, epilepszia-, Par­kin­son-­beteg­ség­ben, kognitív zavarokban, izom- és perifériás kórképekben szenvedő, öröklődő idegrendszeri betegségekben szenvedő, továbbá sclerosis multiplexes betegeket.

Klinikánkon liquor-, ultrahang-, elektrofiziológiai (EEG-EMG és kiváltott válasz diagnosztika, tremorvizsgálat, nystagmographia) laboratórium, pszichológiai, valamint neuro­pato­lógiai és immunhiszto­kémiai kutatólaboratórium működik. Nálunk működik 2001-től a Schaffer Károly Klinikai Neuropatológiai Laboratórium a prion­betegségek központja a II. Sz. Patológiai Intézettel együttműködésben. Az elektro­fizio­lógiai (EEG, kiváltott válaszok, EMG és trans­crani­alis mágneses ingerlés), valamint ultrahang-­labora­tóriumunk (színes Doppler, transcranialis Doppler, perifériás idegek ultrahang-vizsgálata) járóbete­geket is vizsgál.

Külső intézményeket is kiszolgál a nálunk működő specializált liquor­laboratórium. Az MRKK és a Radiológiai Klinika látja el a képalkotó diagnosztikát klinikánk számára, illetve logopédus, klinikai pszichológus és gyógytornász segíti a beteggondozást.