Prof. Sótonyi Péter leköszönt a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program elnöki tisztéről, 2013. április 1-jétől Prof. Fekete György az új elnök.

A Semmelweis Egyetemen 2007. óta működik tehetséggondozó program, amely a többi felsőoktatási intézmény számára is példát mutat. Az immár hetedik éve, intézményesített keretek között zajló tehetséggondozás vezetője Sótonyi Péter Professzor Úr volt. Az ő munkája példaértékű és példamutató minden tehetséggondozó számára. Számos hallgató, fiatal kolléga és a tehetséggondozó tanács tagjai is nap, mint nap megtapasztalhatták értő és gondoskodó segítségét. Számos fiatal tehetség útját egyengette és egyengeti mind a mai napig. Bölcs gondolataival és meglátásaival a tehetségek tucatjait indította útjára és követi szerető és féltő gondoskodással a mai napig útjukat. A tehetséges fiatalok mellett számomra is hatalmas élmény és tapasztalat volt Professzor Úr mellett végezni a tehetséggondozó munkát. Az elmúlt évek során a mellette eltöltött idő, a beszélgetések és az útmutatásai a tehetséggondozó tanács tagjainak is mindig példát mutattak.

Sótonyi Professzor Úr, ahogyan a 2012. decemberében tartott Kerpel napon jelezte, elnöki tisztétől elköszönt. A Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Tanácsának tagjaként azonban a jövőben is velünk marad és segíti a munkát, támogatja a fiatalokat.

Tisztelt Professzor Úr, mindannyiunk nevében, megköszönve az eddigi munkát és számítva a további segítségre is, jó egészséget kívánok!

Az elköszönés azonban egy új kezdetét is jelenti. Szél Ágoston Rektor Úr az elnöki tisztségre Fekete György Professzor Urat kérte fel. Professzor Úr eddig is aktív tagja volt a tehetséggondozó tanácsnak és mentorként is tevékeny részese a programnak, így értő és a feladatot ismerő ember kezébe kerül a vezetés. Személyében a tehetségeket pártoló és segítő ember kerül a program élére, aki a szakmai ismereteken kívül a tehetséggondozás fontosságát és ismereteit még a program névadójától Kerpel-Fronius Ödön Professzor Úrtól tanulta.

Tisztelt Professzor Úr, a kinevezéshez szívből gratulálok a tanács tagjai és a program diákjai nevében is!

Szabó Attila