Felhívás a Korányi Frigyes Szakkollégium XX. Tudományos Fórumára

A Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiuma 2015. március 12-én és 13-án, immár huszadik alkalommal rendezi meg a Korányi Frigyes Tudományos Fórumot.

A Fórum célja, hogy előadási lehetőséget nyújtson fiatal kutatók, klinikusok, gyógyszerészek és TDK munkában részt vevő hallgatók számára, elősegítve a diszciplínák közötti tudományos együttműködést. A bíráló bizottságok vezetésére nemzetközileg is elismert szaktekintélyeket kértünk fel. A legjobb előadók szponzoraink által felajánlott értékes díjakban részesülnek.
A konferencia két nyelven, magyarul és angolul zajlik majd a következő témakörökben:

– Életmód: stressz, dohányzás, elhízás, anyagcsere-betegségek
– Kardiovaszkuláris megbetegedések
– Neurodegeneratív megbetegedések
– Az immunrendszer megbetegedései, diszfunkciói – autoimmun betegségek
– Onkológiai megbetegedések
– A koraszülés kockázati tényezői, szülészet-nőgyógyászat
– Gyermekkori megbetegedések
– Genetika és genomika
– Gyógyszerfejlesztés
– State of the art – nanotechnológia

  • A magyar nyelvű absztraktoknak tartalmazniuk kell a munka célkitűzését, alkalmazott módszereit, a kapott eredményeket és az ebből levonható következtetések rövid összefoglalását.

  • Az angol nyelvű absztraktokat ugyanezen témakörökben várjuk. Az angol absztraktok elbírálását egy független nemzetközi bíráló bizottság végzi és az arra alkalmasnak ítéltek szerzői meghívást kapnak az Association for Regional Cooperation in the Fields of Health, Science and Technology (RECOOP HST) „Bridges in Life Sciences” áprilisi konferenciájára, Wroclaw-ba.

Az absztraktok felöltésére 2015. január 15. és február 8. között van lehetőség. Határidő: 2015. február 8. 24:00

A Fórumra való jelentkezés a regisztrációs lap kitöltésével és az absztraktok feltöltésével, elektronikusan történik a www.harsfa.semmelweis.hu honlapon. Itt a jelentkezési lap kitöltésekor a jelentkezőknek lehetőségük van megjelölni kutatási témájuk mely szakterülethez kapcsolódik. A témakörök tágan értelmezendők, a szekciókat a beérkezett absztraktok számának és témájának függvényében osztjuk be.

További részletek a hivatalos felhívásban olvashatók.