A Pozsonyi Comenius Egyetem Martinba kihelyezett Jessenius Orvostudományi Kara idén májusban rendezte XXXII. TDK-konferenciáját. A festői szépségű környezetben fekvő kisvárosba kedden késő délután érkeztünk meg, és aznapi szabadidőnket kihasználva jobban megismertük a környéket.

Az eredetileg kétnaposra tervezett konferenciát végül egy nap alatt bonyolították le, így viszonylag sűrűvé vált szerdai programunk. Az előadásokat kevés kivétellel szlovák nyelven tartották, melyek megértését az angol nyelven írt absztraktok segítették. Szállásunkat az egyetem egyik kollégiumában biztosították, kifejezetten magas színvonalon. Jól éreztük magunkat a családias hangulatú eseményen, melynek lezárásaként egy helyi zenekar adott színvonalas koncertet.

Martin, 2010

Összességében elmondható, hogy rendkívül hasznos tapasztalatok megszerzésére adott lehetőséget ez a konferencia. Köszönjük a két egyetem vezetőinek, hogy ily módon is támogatják a két intézmény közötti együttműködést, külön kiemelve Szilágyi Edit TDK-koordinátor és Bolgárné Menyhárt Andrea ügyvivő-szakértő segítségét.

Csete Dániel ÁOK V.

Németh Balázs Tamás ÁOK IV.