Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. november 25.
457911 Összes oltás

Borsik Bálint

bizottsági vezető

Feladat, vízió:

A hallgatók kollégiumi közösségi életének összehangolására, a kollégista
hallgatók egyedi érdekképviseletére létrehozott központi bizottság.

A bizottság tagjai a bizottsági vezető, és a Kollégiumi Albizottságok elnökei.
A Kollégiumi Bizottság alatt a Kollégiumi Albizottságok működnek.

 

A Bizottsághoz köthető dokumentumok:

Felsőbbévesek számára tájékoztató a kollégiumi felvételiről:

Pályázati felhívás kollégiumi elhelyezésre a 2021/22-es tanévre

Kollégiumi felvételt nyert hallgatók 2021/22

Felsőbb évesek kollégiumi várólistája 2021/22

A kollégiumi férőhelyet csak és kizárólag SARS-CoV-2 ellen beoltott hallgatók foglalhatják el. Azok a hallgatók, akik nem rendelkeznek érvényes oltási igazolással, nem költözhetnek be a kollégiumba.

 

Első évesek számára tájékoztató a kollégiumi felvételiről:

Pályázati felhívás első évesek számára kollégiumi elhelyezésre a 2021/22-es tanévre

Kollégiumi felvételt nyert első éves hallgatók 2021/22

Első évesek várólistája 2021/21

A kollégiumi férőhelyet csak és kizárólag SARS-CoV-2 ellen beoltott hallgatók foglalhatják el. Azok a hallgatók, akik nem rendelkeznek érvényes oltási igazolással, nem költözhetnek be a kollégiumba.

 
Pótvárólista az évközben jelentkezett hallgatók számára:
Erről a várólistáról akkor jutnak be a hallgatók, ha a felsőbbéves és az elsős várólistán sem szerepelnek már többen az adott kollégiumhoz.
 
 
A kollégiumi jelentkezés és felvétel szabályait a Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat – III. könyv Hallgatói Követelményrendszer – 4. rész Térítési és Juttatási Szabályzat (a TJSZ) rögzíti.
 
———————————————————————

A kollégiumi pályázat menete
A kollégiumokba kizárólag a Neptun Rendszeren keresztül tudtok jelentkezni.

1. lépés: A jelentkezés leadása

Ezt az Ügyintézés – Kollégiumi jelentkezés menüpontban tudjátok megtenni. Itt ki kell választanotok a kollégiumokat amiket megjelöltök, majd rangsorolnotok kell. Ezután adjátok le az adatlapot, és ha sikeres volt, az Ügyintézés – Kérvények – Leadott kérvények fülön meg kell jelennie. Ellenőrizzétek le feltétlenül, mert e nélkül a kollégiumi jelentkezésetek érvénytelen, olyan, mintha le sem adtátok volna. A pályázat lezárulta után jelentkezésre és hiánypótlásra nincsen lehetőség!

Tipp: nyugodtan jelöljétek meg az összes kollégiumot, nehogy amiatt csússzatok le, mert csak egyet adtatok meg és az betelt, miközben másik kollégiumba elegendő lenne a pontszámotok.

2. lépés: Az adatlapok kitöltése

▪ A szociális adatlapot az Ügyintézés – Kérvények – Kitölthető kérvények fülön találjátok meg.
A szociális adatlappal kapcsolatos információkat (a csatolandó dokumentumokat, mintát néhány nyilatkozathoz és egy kitöltési útmutatót) a Szociális Bizottság oldalán éritek el. A pontrendszer és a csatolandó dokumentumok megegyeznek a szociális ösztöndíjéval (TJSZ 1. melléklet).

▪ A közösségi munkáról az adatlapot szintén az Ügyintézés – Kérvények – Kitölthető kérvények fülön keresztül tudjátok kitölteni. Ez a frissen felvett hallgatóknak nem jelenik meg, csak a felsőbb években kaphattok erre pontot. A pályázati kiírás tételesen felsorolja mi számítható be. Ha nincs ilyen tevékenységetek, akkor nem kell leadnotok. (A III.4. – 3. melléklet rendelkezik a pontszámokról.)

Sikeres leadás esetén ezeknek az adatlapoknak is meg kell jelenniük a Leadott kérvények fülön.

 

A frissen felvett hallgatók kollégiumi jelentkezése augusztusban van, és általában 15 napig tart. A pontszámítás során a szociális helyzetet és a felvételi pontszámot veszik figyelembe. Mindkettő alapján csökkenő rangsorba rendezik a jelentkezőket, és a rangsorokban elfoglalt hely alapján kaptok részpontszámokat 0-tól 60-ig. Ezek összege a végső pontszám 0 és 120 között.

A felsőbb évekre a kollégiumi jelentkezés áprilisban/májusban/júniusban van, ez is 15 napig tart általában. Ekkor a szociális helyzetet, a legutolsó lezárt félév kreditekkel súlyozott átlagát és a közösségi tevékenységet veszik figyelembe a pontszámítás során. Ezekre a rangsorban elfoglalt hely alapján legfeljebb 40-40-40 pont kapható.

Figyelem: A frissen felvett hallgatóknak, akik augusztusban jelentkeznek kollégiumba, és kitöltik a szociális adatlapot, már megvan a szociális pontszámuk az őszi félévre. Nekik szeptemberben csak egy nyilatkozatot kell leadniuk, ha szociális ösztöndíjra is pályáznának, új adatlapot nem tölthetnek ki. A felsőbb évesek és kollégiumba nem jelentkezett elsőévesek a szociális adatlapot szeptemberben töltik ki a szociális ösztöndíjhoz.
Aki a tavaszi szemeszterben februárban a szociális ösztöndíjhoz kitölti a szociális adatlapot, annak a nyár eleji felsőbb éves kollégiumi jelentkezéshez már nem kell újból, a februári szociális pontszáma alapján lesz rangsorolva.

 

Amint megvannak az eredmények, a honlapunkon elérhetővé tesszük a tájékoztató táblázatot. A határozatok később érkeznek meg.

Ha bejutás után másik kollégiumban szeretnétek elhelyezést, egymás között tudtok cserélni, ezt a Kollégiumi Albizottságoknak tudjátok jelezni.
———————————————————————

Ha kérdésetek merül fel, forduljatok hozzánk bizalommal a hok.kollegium@semmelweis-univ.hu címen keresztül.

 

A Bizottság tagjai:
Borsik Bálint (Kollégiumi Bizottság vezető)
Csik Boglárka (Kátai KAB vezető)
Nagy Nikolett (Bókay KAB vezető)
Kekk Zsófia (Balassa KAB vezető)
Sághi Kevin (Markusovszky KAB vezető)
Tarcsai Emese (Pető KAB vezető)

A Kollégiumi Albizottságok tagjai:

Balassa János Kollégium
Buzsáki Dárius
Filkor Hanna
Kekk Zsófia
Kovács Kristóf
Miszori Tamás
Téglás Tamara
Varga Bálint Ferenc

id. Bókay János Kollégium
Mező Petra
Nagy Nikolett

Kátai Gábor Kollégium
Csik Boglárka

Markusovszky Lajos Kollégium
Czéh Lenke
Kálovics Emma
Lovász Boglárka
Pietras Marcin
Ritz Anna
Sághi Kevin

Pető András Kollégium
Barna Eszter
Tarcsai Emese