A Kollégiumi Bizottság és a Kollégiumi Albizottságok

 

Aktuális bizottsági vezető:

Kalácska Botond

A hallgatók kollégiumi közösségi életének összehangolására, a kollégista
hallgatók egyedi érdekképviseletére létrehozott központi bizottság.

A bizottság tagjai a bizottsági vezető, és a Kollégiumi Albizottságok elnökei.
A Kollégiumi Bizottság alatt a Kollégiumi Albizottságok működnek.

A Bizottság elérhetősége: E-mail

 

A Bizottsághoz köthető dokumentumok:

Első évesek számára tájékoztató a kollégiumi felvételiről:

Kollégiumi felvételt nyert első éves hallgatók 2020/21

Első évesek kollégiumi várólistája 2020/21

Pályázati felhívás kollégiumi elhelyezésre a 2020/21-as tanévre

 
Pótvárólista az évközben jelentkezett hallgatók számára:
Erről a várólistáról akkor jutnak be a hallgatók, ha a felsőbbéves és az elsős várólistán sem szerepelnek már többen az adott kollégiumhoz.
 
 

A kollégiumi jelentkezés és felvétel szabályait a Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat – III. könyv Hallgatói Követelményrendszer – 4. rész Térítési és Juttatási Szabályzat (a TJSZ) rögzíti.

A kollégiumi pályázat menete
A kollégiumokba kizárólag a Neptun Rendszeren keresztül tudtok jelentkezni.

1. lépés: A jelentkezés leadása

Ezt az Ügyintézés – Kollégiumi jelentkezés menüpontban tudjátok megtenni. Itt ki kell választanotok a kollégiumokat amiket megjelöltök, majd rangsorolnotok kell. Ezután adjátok le az adatlapot, és ha sikeres volt, az Ügyintézés – Kérvények – Leadott kérvények fülön meg kell jelennie. Ellenőrizzétek le feltétlenül, mert e nélkül a kollégiumi jelentkezésetek érvénytelen, olyan, mintha le sem adtátok volna. A pályázat lezárulta után jelentkezésre és hiánypótlásra nincsen lehetőség!

Tipp: nyugodtan jelöljétek meg az összes kollégiumot, nehogy amiatt csússzatok le, mert csak egyet adtatok meg.

2. lépés: Az adatlapok kitöltése

▪ A szociális adatlapot az Ügyintézés – Kérvények – Kitölthető kérvények fülön találjátok meg.
A szociális adatlappal kapcsolatos információkat (a csatolandó dokumentumokat, mintát néhány nyilatkozathoz és egy kitöltési útmutatót) a Szociális Bizottság oldalán éritek el. A pontrendszer és a csatolandó dokumentumok megegyeznek a szociális ösztöndíjéval.

▪ A közösségi munkáról az adatlapot szintén az Ügyintézés – Kérvények – Kitölthető kérvények fülön keresztül tudjátok kitölteni. Ez az első éveseknek nem jelenik meg, csak a felsőbb években kaphattok erre pontot. A pályázati kiírás tételesen felsorolja mi számítható be. Ha nincs ilyen tevékenységetek, akkor nem kell leadnotok.

Sikeres leadás esetén ezeknek az adatlapoknak is meg kell jelenniük a Leadott kérvények fülön.

 

Az első évesek kollégiumi jelentkezése augusztusban van, és általában 15 napig tart. A pontszámítás során a szociális helyzetet és a felvételi pontszámot veszik figyelembe. Mindkettő alapján csökkenő rangsorba rendezik a jelentkezőket, és a rangsorokban elfoglalt hely alapján kaptok részpontszámokat 0-tól 60-ig. Ezek összege a végső pontszám 0 és 120 között.

A felsőbb évekre a kollégiumi jelentkezés áprilisban/májusban/júniusban van, ez is 15 napig tart általában. Ekkor a szociális helyzetet, a legutolsó lezárt félév kreditekkel súlyozott átlagát és a közösségi tevékenységet veszik figyelembe a pontszámítás során. Ezekre a rangsorban elfoglalt hely alapján legfeljebb 40-40-40 pont kapható.

Figyelem: Az első éveseknek, akik augusztusban jelentkeznek kollégiumba, és kitöltik a szociális adatlapot, már megvan a szociális pontszámuk az őszi félévre. Nekik szeptemberben csak egy nyilatkozatot kell leadniuk, ha szociális ösztöndíjra is pályáznának, új adatlapot nem tölthetnek ki. A felsőbb évesek és kollégiumba nem jelentkezett elsőévesek a szociális adatlapot szeptemberben töltik ki a szociális ösztöndíjhoz.
Aki a tavaszi szemeszterben februárban a szociális ösztöndíjhoz kitölti a szociális adatlapot, annak a nyár eleji felsőbb éves kollégiumi jelentkezéshez már nem kell újból, a februári szociális pontszáma alapján lesz rangsorolva.

 

Amint megvannak az eredmények, a honlapunkon elérhetővé tesszük a tájékoztató táblázatot. A határozatok később érkeznek meg.

Ha bejutás után másik kollégiumban szeretnétek elhelyezést, egymás között tudtok cserélni, ezt a Kollégiumi Albizottságoknak tudjátok jelezni.

Ha kérdésetek merül fel, forduljatok hozzánk bizalommal a hok.kollegium@semmelweis-univ.hu címen keresztül.