2021. április 6-án elindult a Semmelweis Egyetemen a Hallgatói Önkormányzat által koordinált Zöld Egyetem Projekt, melynek célja, hogy a hallgatókat és az egyetem polgárait közelebb hozza a fenntartható szemlélethez és életmódhoz, és minél több zöld, fenntartható egyetemi fejlesztést, programot, előadást szervezzen, valamint minél több kapcsolódó kezdeményezésben, együttműködésben vegyen részt.
 
Nagy örömünkre szolgál, hogy Egyetemünk Zöld Egyetem Projektjének sikeressége új szintre jutott, és a 2024. augusztus 28-30. között tartandó, az Alumni Igazgatósággal közösen szervezett 6. Nyári Egyetem nulladik napját, 2024. augusztus 28-át, a fenntarthatóság köré szervezzük.
 
Ennek a tematikus napnak a fenntarthatóság, a fenntartható egyetem és egyéb zöld kitekintések a nagyvilágra lesznek a kiemelt témái. Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen programokkal készülünk Nektek, akkor itt megtaláljátok a programtervet! Vannak még helyek, úgyhogy ha szeretnél krediteket szerezni és mellette izgalmas előadásokat is hallgatni, akkor jelentkezz még ma a Neptunon a 6. Nyári Egyetemre!