Július 7-én a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzata Elnökválasztó Közgyűlésén Gecsey Réka Csengének szavazott bizalmat, így ő váltja Dr. Tripolszky Bálintot a HÖK elnöki pozíciójában.

A korábbi elnök, Dr. Tripolszky Bálint egyetemi tanulmányainak befejeztével köszön le a HÖK elnöki pozícióról három igen termékeny év után. Bár nehéz, de annál inkább meghatározó időszakban tölthette be ezt a pozíciót, elég csak a koronavírus okozta helyzetre, illetve a rengeteg egyetemen és hallgatói életben történt változásokra gondolni. Ezeket a gondolatokat fogalmazta meg a három év margójára:

Óriási megtiszteltetésnek éreztem, hogy az elmúlt években orvosi tanulmányaim mellett megadatott az a lehetőség, hogy az egyetemért és a hallgatókért tevékenykedhessek. Szívből köszönöm az elmúlt három év közös sikereit, a HÖK tagok és az összes hallgató támogatását, a hibáimért, tévedéseim miatt pedig elnézést kérek.

Továbbá az alábbi üzenetet intézte az önkormányzatban őt váltó hallgatókhoz:

„Úgy gondolom, hogy méltó utódot választott a Küldöttség a Hallgatói Önkormányzat vezetésére Csenge személyében, aki alelnökként már kimagasló teljesítményt nyújtva bebizonyította az elmúlt években rátermettségét. Gratulálok neki és a megválasztott új alelnököknek, elnökségi tagoknak, valamint sok sikert kívánok a munkájukhoz! Hajrá hallgatók, hajrá HÖK!”

Gecsey Csenge neve sokaknak ismerős lehet, az Egészségtudományi Karon tanul, négy éve aktív tagja a Hallgatói Önkormányzatnak, ahol eddig alelnöki pozíciót töltött be. Továbbá az idén rendezett jubileumi 50. Medikus Kupa egyik főszervezőjeként is tevékenykedett. Jövőbeli elnökségi munkáját az alábbiakban összegezte:

Kulcsszavakban összefoglalva egy rugalmas, összetartó és fejlődésre késztető közösség továbbfejlesztése az általam kijelölni kívánt út. Mindezt elképzelésem szerint a minőségi hallgatói képviselet, tudatos tervezés, kiváló problémamegoldó készség, nyitottság és sokszínűség jellemezné.

Csenge részletesebben is beszámolt jövőbeli terveivel kapcsolatban:

„Tapasztalataim alapján sok diák könnyen eltéved az egyetem útvesztőjében, és nekünk a fő feladatunk őket segíteni és támogatni. Úgy látom minden szinten lehetőség és szükség van a fejlődésre, fontos célom, hogy a hallgatók érezzék, mi mindig mögöttük állunk és legjobb tudásunk szerint támogatjuk őket.
A Hallgatói Önkormányzat az elmúlt három évben hatalmas fejlődésen ment át. Elnökségem alatt kívánom ezt a jó mintát folytatni és továbbfejleszteni. Úgy érzem rendkívül tettre kész csapat áll mögöttem, akikkel mindent meg akarunk tenni annak érdekében, hogy az egyetem hírnevéhez méltó magas színvonalú szervezetet vezessünk. Kiemelkedő jelentőségű számomra, hogy olyan érdekképviselet legyünk, ami az egyetem vezetésével szoros kapcsolatban dolgozik az oktatás fejlesztésén, a hallgatók érdekeit figyelembe véve.”

 

Az újonnan megválasztott Hallgatói Önkormányzat elnökének ez úton is eredményes munkát és sok sikert kívánunk!

 

Szerkesztette: Csanádi Petra, Havasi Márk
Fotó: Barta Bálint