A 2023-as elnökválasztás jelölő időszaka június 9-én 12 órakor lejárt. A Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzat Választási Képviselője, Krebs Máté az aznapi határozatában megállapította, hogy egy fő, a Hallgatói Önkormányzat jelenlegi rendezvényekért felelős alelnöke, Gecsey Réka Csenge adott be pályázatot. A Választási Képviselő megállapította, hogy a pályázat érvényes és nyilvántartásba vette azt.

Az elnökjelölt pályázatának nyilvános része és elnöki programterve egyetemi fiókkal bejelentkezve megismerhető.

Az elnökválasztó ülés, mely egyben a 9 új taggal frissült Küldöttgyűlés alakuló ülése is lesz, határozatban javasolt időpontja 2023. július 7-e.

A nyilvántartásba vételi döntéssel szemben jogorvoslati kérelmet, indokolást, és a kérelmet alátámasztó bizonyítékokat mellékelve a választás eredményének közzétételét követő 3. munkanapon 15:00 óráig a Hallgatói Irodában személyesen benyújtott, az SE HÖK Titkárhoz címzett kérelmen lehet előterjeszteni, vagy elektronikusan a Titkárnak a hok.secretary@semmelweis.hu e-mail címre elküldeni. Közzétételnek minősül a jelölt nyilvános tájékoztatása a NEPTUN rendszerben vagy a HÖK honlapján keresztül. Jogorvoslati kérelem hiányában a választás eredménye, vagy az eredmény jogorvoslattal nem érintett része a határidő elteltével jogerőssé válik.